Naslovnica Korona virus UTORAK: U SMŽ pet oboljelih od koronavirusa

UTORAK: U SMŽ pet oboljelih od koronavirusa

U Sisačko-moslavačkoj županiji trenutačno je pet oboljelih od koronavirusa, priopćio je Stožer civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije. 

“U izolacijskoj jedinici sisačke bolnice su tri pacijenta, a dvoje ih je na kućnom liječenju uz mjere samoizolacije. Svi pacijenti imaju blaže simptome bolesti” – rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” na tiskovnoj konferenciji u utorak.

Danas se provodi dezinfekcija karantenskog prostora za vozače u Brezovici. Edukacija o dobroj higijenskoj praksi i manipulaciji s hranom i dr. u uvjetima karantene za osobe koje će na takvim zadacima raditi i dalje se provode.

Svi koji se kontroliraju u Dijabetološko endokrinološkoj ambulanti u Sisku, a nisu se mogli javiti na predbilježeni pregled zbog epidemije, mogu se javiti putem maila: [email protected] – u kontaktu je potrebno navesti i osobne podatke kao i terapija koja se uzima.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih strogo provode. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.

U Stožeru mole da se provode sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro dobro provjetravanje
prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući).

Komentirajte