Naslovnica Izdvojeno Uskoro Veleučilište u Sisku!?

Uskoro Veleučilište u Sisku!?

Obrazovni centar Kotva pripremio je projekt osnivanja Veleučilišta Petrinja i Sisak. Bili bi obuhvaćeni u prvom koraku stručni studiji prehrambene tehnologije, cestovnog prometa i upravnog prava, a u pripremi su i programi za studij zaštite na radu, menadžmenta te studij za medicinske sestre.

No, još  to nije gotovo. Naime, Kotva je pripremila svu potrebnu dokumentaciju, dobilo potporu Grada i Županije, te sada čeka dopusnicu Ministarstva znanosti.

Ukoliko bi u dogledno vrijeme stigla ta dopusnica, upisi bi mogli početi već ove jeseni. Time bi neki do 2000 srednjoškolaca koji svake godine na studij idu van Siska, to mogli činiti u svome gradu. Studij bi bio smješten u prostoru Kotve u Celjakovoj ulici.

-Srednjoškolski učenici s maturom i svjedodžbom koji ostanu u svojim rodnim mjestima i ne nastave obrazovanje na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj, ostaju u Sisačko – moslavačkoj županiji bez mogućnosti zaposlenja ili se tek manji broj njih zaposli. To, u biti, znači da godišnje više od 2000 učenika sa završenom srednjom školom u Županiji ostaje bez mogućnosti nastavka obrazovanja. Ovim Veleučilištem želimo omogućiti znanje mladim ljudima iz Siska i naše županije te da ta mladost doprinese razvoju grada i županije – naglasio je osnivač Obrazovnog centra Kotva i inicijator osnivanja Veleučilišta dr.sc. Rašid Zuko.

Komentirajte
Podijeli objavu