Naslovnica Vijesti Sisak Uskoro Mali topolovački sajam,a prethodi mu projekt Moj Topolovac

Uskoro Mali topolovački sajam,a prethodi mu projekt Moj Topolovac

Pod pokroviteljstvom Grada Siska i Sisačko – moslavačke županije, udruga ZaTo – Za Topolovac u subotu, 24. kolovoza 2019. od 16 sati na pomoćnom igralištu NK TŠK 1932 u središtu Topolovca organizira Mali topolovački sajam. Prethodi mu projekt Moj Topolovac koji se održava od 16. do 23. kolovoza.

Udruga ZATO i ove godine, 24. kolovoza u poslijepodnevnim satima na prostoru pomoćnog igrališta NK TŠK u Topolovcu, organizira Mali topolovački sajam na kojem će svoje proizvode ponuditi lokalna obiteljska poljoprivredna gospodarstva, zadruge i udruge.

U okviru sajma održava se i Mala obiteljska biciklijada u suradnji s BK Roda, a start je u 16 sati ispred Malog Kaptola.

Ususret Sajmu, je projekt ‘MojTopolovac’ koji će do 23. kolovoza u to mjesto donijeti niz radionica – plesnu, likovnu, fotografsku, filmsku, pjevačku, hip hop i robotičku. Prijave za radionice otvorene su svima, a primaju se do 16.kolovoza.

Peta je ovo godina da se organizira sajam, a tijekom tog vremena postao je prepoznatljiv znak Topolovca. Mjesto je okupljanja lokalnih i regionalnih proizvođača, obrtnika i udruga, a i ove ga godine prati bogat kulturno – zabavni program. Također, sajam je manifestacija koja promovira sport i rekreaciju jer uključuje i Malu obiteljsku biciklijadu koju organiziramo u suradnji s Biciklističkim klubom Roda.

Projekt Moj Topolovac provodi se drugu godinu nakon što je 2018. postigao odlične rezultate dokazive brojem sudionika svih dobnih skupina te anketiranjem istih. Svih 100-tinjak sudionika šest različitih radionica i literarnog natječaja ocijenilo je projekt najvišom ocjenom uz komentare da bi se uključili u nastavak. Ove godine planiramo nastaviti suradnju s Kino klubom Sisak i Osnovnom školom Budaševo – Topolovac – Gušće te ostvariti novu suradnju s Hrvatskim robotičkim savezom. Tema ovogodišnjih radionica bit će “Boje, zvuci i oblici”.

 

Komentirajte