Naslovnica Vijesti Uručeni ugovori o stipendiranju sisačkim studentima

Uručeni ugovori o stipendiranju sisačkim studentima

Zamjenik gradonačelnice Marko Krička uručio je s 30 ugovora o stipendiranju studentima s područja grada Siska. Stipendije se isplaćuju u iznosu od 700 kuna mjesečno za redovno školovanje do dana diplomiranja, a najduže šest mjeseci od završetka predavanja posljednjeg semestra. Kriteriji za dodjelu bili su uspjeh u školovanju, deficitarnost zanimanja, socijalni status i posebne obiteljske prilike.

-Ovo je jedna mala pomoć koja će vam pomoći u školovanju. Nemojte zaboravite da studiranje nije samo učenje, studiranje je i društveni život, iskoristite tu priliku. Ipak, ono što je najvažnije je znanje i to je ono što će odrediti vaš put. Siguran sam da ćete iskoristiti to znanje – poručio je Krička okupljenim studentima.

U gradskom programu stipendiranja sudjeluje i OTP banka, koja je u okviru svog Programa društveno odgovornog poslovanja i ulaganja u zajednicu za ovu svrhu i ove godine, po peti put, osigurala iznos od 100 tisuća kuna.

-Banka uvijek troši nešto novca u zajednici na projekte društvene odgovornosti. Meni je ovaj projekt osobno najdraži, jer je usmjeren prema mladima koji će biti budućnost ove zajednice. Nadam se da će vam ova sredstva pomoći da lakše završite fakultet koji ste upisali – rekao je direktor Sektora maloprodaje OTP banke Dražen Božić.

U ime svih studenata zahvalila se Dolores Novak, studentica druge godine diplomskog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te dobitnica Dekanove nagrade za najbolju studenticu.

-U ime svih studenata, zahvaljujem se Gradu Sisku i OTP banci ma dodijeljenim stipendijama i želim istaknuti da ćemo daljnjim akademskim uspjesima nastojati opravdati ukazano povjerenje – rekla je Dolores.

Grad Sisak stipendira studente od akademske godine 1999/2000, trenutno je u gradskom programu stipendiranja 51 student. U gradskom proračunu za 2015. godinu osigurano je 500 tisuća kuna za studentske stipendije.

(sisak.hr)

Komentirajte