Naslovnica Vijesti Sisak Uručene potvrde polaznicima tečaja „Informatika 50+“

Uručene potvrde polaznicima tečaja „Informatika 50+“

U Dječjem odjelu Narodne knjižnice i čitaonice podijeljene su potvrde o sudjelovanju za polaznike tečaja „Informatika 50+“. Na tečaju je sudjelovalo dvadesetak polaznika, a tečaj su vodili Vanja Sokolić i Ivan Rakarić.

„Krenuli smo od osnova korištenja računala – od paljenja računala, kretanja po računalu, pretraživanja i stvaranja mapa, rada u Wordu i Excelu do korištenja interneta. Naglasak smo stavili na sigurno služenje internetom jer danas postoji puno internetskih prijevara čije žrtve često znaju biti upravo starije osobe“ – rekao je Ivan Rakarić.

„Motiviralo me to što sam vidjela da postoji taj tečaj Informatika 50+, a nema gornje dobne granice pa sam tu pronašla sebe. Voditelji su bili izvrsni, mladi ljudi koji su nastojali što više pojasniti sve što nas zanima. Utvrdila sam nešto što sam znala, usvojila i neka nova znanja. Sad imam više vremena i potrebu da nešto novo naučim, da treniram mozak“, rekla je jedna od polaznica, Jasminka Balija.

Radionice su se održavale u Dječjem odjelu u Kranjčevićevoj te u Odjelu Caprag. Polaznicima je potvrde uručio zamjenik gradonačelnice Marko Krička.

Komentirajte