Naslovnica Vijesti SMŽ Udruge i tvrtke pomažu mještane i sve koji sudjeluju u borbama s...

Udruge i tvrtke pomažu mještane i sve koji sudjeluju u borbama s poplavama

Nastavno na velike vremenske nepogode, topljenje snijega i velike kiše, koje su doprinijele nezaustavljivom rastu vodostaja, zaposlenici Allianza izašli su na teren i posjetili najugroženija područja u okolici Siska i Karlovca. Prilikom dolaska u Stožere spašavanja i zaštite oba grada, dežurne ekipe koje neprekidno rade na terenu opskrbili su s hranom, kabanicama, čizmama i ostalim potrepštinama bez kojih sudjelovanje u akcijama spašavanja nije moguće. Volonteri2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na terenu su proveli cijeli dan, a osim davanja podrške putem donacija potrebnih stvari, Allianz zaposlenici aktivno su pomogli i sudjelovali u aktivnostima spašavanja odsječenih kućanstava.

Povodom Svjetskog dana socijalne pravde, SKD Prosvjeta Pododbor Sisak 21.02.2014. prikupio je hranu koja je namijenjena ljudima koji brane od poplava krizna područja. Ukusne kiflice i druge slastice, pripremile su njihove vrijedne članice. Bilo je tu i nešto voća i soka, te kuhanih jaja i domaćih suhomesnatih proizvoda za okrjepu vrijednih ljudi koji nesebično brane domove lokalnog stanovništva. U koordinaciji s nadležnim službama, dogovoreno je da se hrana odnese na područje Žabna, gdje je također vrlo krizno stanje.

SAM_0170_žabno

 

 

 

 

 

 

 

Hranu je  preuzeo predsjednik Mjesnog odbora Žabno Matija Žugaj i pritom se zahvalio na donaciji.

U nemogućnosti da se izravno uključe u obranu od poplava punjenjem vreća s pijeskom dvjestotinjak članova Udruge umirovljenika grada Popovače prikupilo je oko 500 kilograma različitih prehrambenih artikala,te prikupljenu pomoć u subotu, 22. veljače i dostavilo u općinu Lekenik. Prikupljeno je stotinjak kilograma brašna, stotinjak kilograma šećera, pedesetak litara mlijeka, osamdesetak litara ulja, pedesetak kilograma tjestenine,vode u bocama osamdesetak litara, soli,  masti,sokova,  konzervi , trajnih suhomesnatih proizvoda, higijenskih potrepština, ali i deka, popluna, posteljine. Članica Udruge umirovljenika Jelka Šljubura pojasnila je kako je kada su se odlučili pomoći svaki član udruge donirao koliko je mogao. Iako su mirovine male, doista su se iskazali, kaže Šljubura.

lek4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Kada smo odlučivali kome, odlučili smo se za Lekenik, jer su upravo mjesta u ovoj općini najviše stradala. No svakako je da ova donacija nije posljednja i da ćemo se potruditi  organizirati i pokušati pomoći i ostalima koji su ugroženi u ovim poplavama”, kazala je Mirjana Golubić, tajnica Udruge.

Komentirajte