Naslovnica Vijesti Sisak U subotu novi prosvjed Građanske inicijative “Siščani ne žele biti Smetlišćani”

U subotu novi prosvjed Građanske inicijative “Siščani ne žele biti Smetlišćani”

U subotu, 1. lipnja, u 11,55 sati, Građanska inicijativa “Siščani ne žele biti Smetlišćani” organizira drugi svoj prosvjed, ovaj put na popularnom izletištu Ciglanska graba u Sisku, a koje se nalazi u neposrednoj blizini lokacije na kojem djeluje tvrtka Remondis Medison i koja se tamo odnedavno bavi zbrinjavanjem infektivnog otpada.

“Ovih dana Remondis Medison podnio je zahtjev Sisačko-moslavačkoj županiji za izdavanje trajne dozvole za zbrinjavanje neopasnog medicinskog otpada na toj loakciji, a Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okoliša za trajno izdavanje dozvole za zbrinjavanje opasnog medicinskog otpada u Sisku, u prostoru bivšeg Herbosa. Obzirom na dosadašnju povijest djelovanja te tvrtke u Hrvatskoj, i probleme koje je stvorila stanovnicima Jastrebarskog odakle je morala otići, protivimo se tome.” – rekla je jedna od čelnica Inicijative “Siščani ne žele biti Smetlišćani” Snježana Sužnjević Vago.

“O Županiji i Ministarstvu ovisi hoćemo li narednih desetljeća biti izloženi potencijalnim opasnostima koje sa sobom nosi otpad pun patogenih organizama i kemikalija opasnih po naše zdravlje i okoliš. Remondis Medison je tvrtka koja ima iza sebe ekološke skandale i protjerivanje iz drugih gradova. Nemamo povjerenja u način njihovog rada i smatramo da su odavno trebali izgubiti sve dozvole za poslovanje u Hrvatskoj. Stoga se snažno protivimo njihovom trajnom naseljavanju u našem gradu.” – poručuju u Građanskoj inicijativi ističući kako je riječ isključivo o ekološkom prosvjedu.

Komentirajte