Naslovnica Vijesti SMŽ U subotu je Festival gljiva u Lonjskom polju

U subotu je Festival gljiva u Lonjskom polju

Turistička zajednica grada Kutine u suradnji sa Javnom ustanovom Parka prirode Lonjsko polje, Centrom za istraživanje gljiva „Russula“ Novska i Gljivarskim društvom „Ivan Focht“ iz Kutine, u subotu 28. rujna 2019. organizira IV. FungiFest – Festival gljiva i ljekovitog bilja u PP Lonjsko polje. Manifestacija se održava s ciljem popularizacije gljivarstva širem sloju stanovništva, te je prošle godine privukla oko 700 posjetitelja iz cijele Hrvatske.  Program počinje u 9 sati.

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci

Ovog puta, putevi okusa i mirisa vodit će nas podno Moslavačke gore i brojnih vinograda do moslavačkih vrata u Park prirode Lonjsko polje – Prijamnog centra Repušnica na IV. Festival gljiva i ljekovitog bilja.

Popularno zvani, FungiFest, u svom programu će obuhvatiti: izložbu gljiva, stručna predavanja, izlagače na štandovima, kuhanje i podjelu gulaša od gljiva, pokazno traženje tartufa s obučenim psima, predstavljanje lokalnih vinarai gastronomske sadržaje tijekom cijelog dana koje će upotpuniti večernji glazbeni nastupi.

U stručnom djelu programa moći ćete saznati nešto više o vrstama gljiva i drugog živog svijeta (ptice, biljke) za koje je utvrđeno da čine bogatstvo biološke raznolikosti na području Parka prirode Lonjsko polje, te će se moći uživati u pogledu na izložbene primjerke gljiva koje rastu na širem području Moslavine i dijelu Slavonije, koje će i ovog puta biti označene karticom koja će sadržavati hrvatski i novi znanstveni naziv kao i oznaku jestivosti.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački i biciklistički obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, kao i vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

Navratite 28. rujna do Prijamnog centra Repušnice i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama i ljekovitom bilju, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

Više informacija:

Internet stranica: www.turizam-kutina.hr
Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/423830164902566/

Komentirajte