Naslovnica Vijesti Sisak U subotu je 1. sisački festival piva

U subotu je 1. sisački festival piva

Prvi sisački festival piva, povodom 160. godišnjice sisačke pivovare, bit će održan u subotu, 19. rujna.

PROGRAM
Obilazak „Ruta sisačkih pivovara“
Subota, 19. rujna 2015, 10.00– 12.00 sati, Stara pivovara, Obala Ruđera Boškovića 2
Organizator: Gradski muzej Sisak
Ruta počinje od Stare pivovare, Obala Ruđera Boškovića 2 (danas stambeno poslovni objekt), a završava kod Nove pivovare (danas Klizalište Zibel), Gundulićeva bb.

Ruta sisačkih pivovara nastoji prezentirati tradiciju proizvodnje pive u gradu Sisku od 1855. godine. Tada je u grad stigao Čeh Novak koji je pokrenuo proizvodnju u zgradi koja postoji do današnjeg vremena i koja predstavlja najstariji industrijski pogon u gradu. Ta je pivovara kroz povijest mijenjala vlasnike da bi krajem 19. stoljeća došla u vlasništvo bogate sisačko – zagrebačke obitelji Alexander koja je bila i vlasnik Zagrebačke pivovare. Navedena obitelj odlučili je modernizirati proizvodnju te 1912. godine osnivaju novu pivovaru na području grada na djelu grada pod nazivom Zibel. Danas su od te pivovare očuvani podrumi koji svojom monumentalnošću ocrtavaju mogućnosti i snagu nekadašnje tvornice.

Sisački festival piva
Subota, 19. rujna 2015, 17.00 sati, Ulica S. i A. Radića, Sisak
U centru grada Siska posjetitelji će na jednom mjestu moći kušati i kupiti vrhunska piva proizvedena s posebnom ljubavi od strane malih domaćih craft pivara, upoznati pivare i naučiti detalje o samoj proizvodnji piva. Festival se organizira povodom obilježavanja 160. godišnjice od početka rada prve sisačke pivovare i početka proizvodnje sisačkog piva.

Koncert:Belfast Food
Subota, 19. rujna 2015, u 21,30 sati, Ulica S. i A. Radića, Sisak

Zbog održavanja prvog sisačkog Festivala piva, u središtu grada Siska bit će uspostavljena posebna regulacija prometa od petka, 18. rujna do nedjelje, 20. rujna.

U petak 18. rujna od 6,00 do 17,00 sati u Ulici S. i A. Radića od Kranjčevićeve do Kukuljevićeve za promet se zatvara parking traka i po potrebi dio središnje prometne trake, a promet se odvija istočnom prometnom trakom, zbog dovoza i postavljanja štandova tijekom dana.

U petak 18. rujna od 17,00 sati do nedjelje 20. rujna do 14,00 sati zatvara se za promet Kranjčevićeva ulica i dio ulice S. i A. Radića od Kranjčevićeve do Kukuljevićeve zbog postavljanja pozornice, održavanja festivala i uklanjanja pozornice. Postavljanje pozornice mora se izvršiti na način da za vrijeme potpunog zatvaranja prometa ostane slobodno za prolaz jedna prometna traka širine 3,5 m za pristup vozila hitnih službi iz smjera Rimske, Kranjčevićevom pokraj pozornice u Ulicu S. i A. Radića te istočna prometna traka u Ulici S. i A. Radića.

Tijekom privremene regulacije prometa, u subotu 19. rujna do 16,00 sati, te nedjelju 20. rujna do 14,00 sati, redarska služba na prilazu u Kranjčevićevu iz smjera Rimske ulice može propuštati vozila dostave i stanara Kranjčevićeve i Radićeve ulice koji imaju mogućnost parkiranja vozila u svom dvorištu. U istom vremenu moguć je pristup stanarima u istočni dio Kranjčevićeve iz Starčevićeve, s tim da prolaz u Radićevu nije moguć već se mogu vratiti u smjeru Tomislavove i Starčevićeve ulice.

Komentirajte