Naslovnica Vijesti SMŽ U Novskoj održano Global Game Jam natjecanje

U Novskoj održano Global Game Jam natjecanje

Novska je bila domaćin Global Game Jam natjecanja, koje se od 25. do 27. siječnja održalo u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska.

Global Game Jam se održava u sklopu projekta „Sisačko-moslavačka županija -središte gaming industrije“, a riječ je o najvećem svjetskom događaju na kojem se stvaraju video igre. Zamišljen je tako da u isto vrijeme na čitavom svijetu developeri u roku 48 sati stvaraju video igre na zadanu temu te ih kasnije objavljuju na Global Game Jam stranici.

„U Global Game Jam je ove godine uključeno 869 gradova u više od 120 države svijeta. Svi ovi game developeri koji su danas s nama, njih 60, očekuju objavu teme. Oba je za sad nepoznata i sudionici natjecanja u cijelom svijetu je saznaju u istom trenutku. Tu temu oni moraju obraditi u 48 sati, osmisliti, naći sadržaj, svoju tematiku i sve to odraditi u zadanom roku. Nakon 48 sati sve se to šalje u Kaliforniju, u središte Global Game Jama i nakon tri tjedna dolaze rezultati, a nadamo se da će jedan od najboljih radova biti upravo iz Novske“, – rekao je na početku antjecanja direktor županijske Razvojne agencije SIMORA Mario Čelan.

Iako je Global Game Jam natjecanje prvi put održano u Novskoj, skupilo se čak 67 game developera, koji su se zatim formirali u timove. Zadana tema je ove godine bila “What home means to you”, a nakon ocjenjivanja i glasanja sudaca, rezultati su sljedeći:

  1. mjesto: Sunday Rush (Siniša Kolundžija, Božidar Barbarić, Vlatko Kolundžija)
    2. mjesto: Forest United (Sven Nemet, Mario Primorac, Zvonimir Barać)
    3. mjesto: Flamatch (Jurica Pavlinac, Martina Kreković, Stjepan Kranjec, Josip Mačković, Davor Zuljan, Gabrijel Jakopović)
    4. mjesto: Nest Unrest (Nenad Fijala, Martin Horvat, Luka Drozdek, Almin Muratović, Saša Kumpović)

FOTO: Simora

Komentirajte