Naslovnica Vijesti SMŽ U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 12 pijanih vozača

U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 12 pijanih vozača

U noći sa subote na nedjelju, 5./6. travnja na području Siska, Kutine, Petrinje i Novske provedena je preventivno-represivna akcija nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu na cestama. Tijekom akcije je kontrolirano ukupno 146 vozila i sudionika u prometu te je utvrđeno ukupno 34 prometnih prekršaja, od kojih se 12 odnosi na prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

U prometu je zatečeno deset alkoholiziranih vozača osobnih automobila, od kojih je jedna žena, te dva biciklista.

Od 12 ciljanih prekršaja pet ih je utvrđeno na području Kutine, četiri na području Siska, tri na području Petrinje, dok na području Novske nije utvrđen niti jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Po utvrđenoj koncentraciji alkohola šest vozača je bilo pod utjecajem alkohola od 0,5 do 1,5 promila, kod dva vozača je utvrđena koncentracija alkohola od 1,5 do 2 promila, kod jednog vozača je utvrđena alkoholiziranost veća od 2 promila, a tri vozača su odbila ponuđeno alkotestiranje.

Po dobnoj skupini najbrojniji su vozači u dobi od 25 do 30 godine starosti – četiri alkoholizirana vozača, tri alkoholizirana vozača su starija od 50 godina, također tri alkoholizirana vozača su u dobnoj skupini od 18 do 24 godine starosti, a po jedan alkoholizirani vozač je bio u dobi od 31 do 40 godina te 41 do 50 godina starosti.

Najveća koncentracija alkohola je utvrđena kod 55-godišnjeg biciklista,  zaustavljenog oko 21 sat u Ilovi, grad Kutina.

Kod vozača osobnih automobila najveća alkoholiziranost je utvrđena kod 26-godišnjeg vozača, zaustavljenog u 1.30 sati u Petrinji.

Kod njega je utvrđena alkoholiziranost od 1,96 promil alkohola.

Komentirajte