Naslovnica Vijesti SMŽ U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 11 pijanih vozača

U “Noći bez alkohola” uhvaćeno 11 pijanih vozača

Sa subote na nedjelju, 4./5. kolovoza na području Policijske uprave sisačko-moslavačke je provedena akcija „Noć bez alkohola“.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 251 vozača i vozilo u prometu te utvrdili 38 prometnih prekršaja, od kojih se 11 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od navedenih 11 vozača pod utjecajem alkohola, devetero je upravljalo osobnim automobilima, jedan je upravljao mopedom te također jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, četiri su evidentirana na području Novske, tri na području Petrinje, dok je po jedan prekršaj evidentiran na području Kutine, Siska, Gvozda i Hrvatske Kostajnice. Kod deset vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, dok je jedan vozač odbio alkotest.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih četvero, bili su vozači u dobnoj skupini od 31 do 40 godina, po tri vozača su bila u dobnoj skupini od 18 do 24 te od 25 do 30 godina, dok je jedan vozač bio stariji od 50 godina.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,18 promila utvrđena je 19-godišnjem vozaču osobnog automobila koji je zatečen u nedjelju, 5. kolovoza oko 3.30 sati u Novskoj. Tijekom provođenja akcije na mjestu utvrđivanja prekršaja je oduzeto devet vozačkih dozvola.

Komentirajte