Naslovnica Vijesti SMŽ U “Noći bez alkohola” 15 pijanih vozača

U “Noći bez alkohola” 15 pijanih vozača

S petka na subotu, 23./24. studenog  na području Policijske uprave sisačko-moslavačke provedena je akcija „Noć bez alkohola“. Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su kontrolirali 275vozača i vozila u prometu te utvrdili 45 prometnih prekršaja, od kojih se 15 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola.

Od navedenih 15 vozača pod utjecajem alkohola, 12 ih je upravljalo osobnim automobilima, dok su tri vozača upravljala biciklima.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, šest ih je evidentirano na području Kutine, četiri na području Siska, dva na području Gline te po jedan na području Novske, Gvozda i Hrvatske Kostajnice, dok na području Dvora, Sunje i Petrinje nisu evidentirani prekršaji. Kod sedam vozača je utvrđena alkoholiziranost od 0,5 do 1,5 promila, kod po tri vozača od 1,5 do 2 promila te više od dva promila, dok je kod dva vozača alkoholiziranost je bila do 0,5 promila.

Prema dobnim skupinama najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih sedam, bili su vozači u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, po tri vozača su bila u dobnim skupinama od 25 do 30  te od 41 do 50 godina, dok su dva vozača bila u dobnoj skupini od 41 do 50 godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,53 promila utvrđena je kod 48-godišnjeg vozača bicikla zatečenog u petak, 23. studenog, oko 20 sati u Topuskom. Tijekom provođenja akcije na mjestu utvrđivanja prekršaja je oduzeto 11 vozačkih dozvola.

Komentirajte