Naslovnica Vijesti Sisak U lipnju sanacija Mosta Gromova

U lipnju sanacija Mosta Gromova

“Most Gromova je siguran za promet i nema razloga za brigu. Napravili smo određena ograničenja u vidu smanjenja brzine i gašenja semafora, a sanacija će početi najkasnije u lipnju, nakon završetka javnog natječaja i odabira izvođača.” – rekao je u utorak u Sisku direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić nakon sastanka sa županom Ivom Žinićem i saborskom zastupnicom dr. Željkom Josić, a prenosi Večernji list.

“Rezultati nedavnog istraživanja statike Mosta Gromova još nisu poznati, kao ni tome je li dograđeni tobogan pomogao njegovu lošem stanju. Nakon rekonstrukcije mosta on će biti  apsolutno siguran za promet. Novac za radove je osiguran, a za vrijeme radova bit će dodatnih ograničenja u prometu jer će se raditi i dodatni zahvati na konstrukciji mosta, no o tome ćemo sve na vrijeme obavijestiti. Potpunog zatvaranja mosta neće biti.” – dodao je Škorić.

Škorić je u Sisak došao na poziv zastupnice Josić (HDZ), no na sastanak se nije odazvala sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP).

“Šteta što gradonačelnica nije došla, a doznali smo kako je Most Gromova u lošem stanju već nekoliko godina pa je iz Grada Siska mogla ići inicijativa prema SDP-ovoj Vladi da se Most Gromova obnovi, što nije učinjeno.” – rekla je dr. Josić

Rečeno je i kako će ove godine početi radovi na nekoliko državnih prometnica na području Sisačko-moslavačke županije.

“Dogovoreno je kako će ove godine biti, kroz pojačano održavanje, sanirana cesta Sisak-Jasenovac koja je zaista u katastrofalnom stanju. Tu mislim na onu najlošiju dionicu od  Jasenovca prema Lonjskom polju. Dogovoreno je i projektiranje potpune rekonstrukcije ove ceste, koja je lani prešla pod nadležnost države. Razgovarali i o DC 36 Sisak-Karlovac gdje je šest kilometara i dalje bez asfalta. Na proljeće će se asfaltirati dionica Staro Vratečko-Orleković od 1600 metara, a u projektirat će se za ostatak od 4,2 kilometra. Razgovarali i o izdizanju državnih cesta u Letovaniću te kroz šumu Brezovica koje su plavne za vrijeme visokih vodostaja”. – rekao je župan Ivo Žinić

Načela se i tema spojne ceste od Siska prema planiranoj autocesti Lekenik-Mošćenica, koja nikada nije izgrađena.

“Načelno se već razgovara o tome da bi Hrvatske ceste od HAC-a preuzele taj projekt  kako bi krenuli u gradnju novog mosta preko Odre i spoja na autocestu. Nažalost HAC-ova dokumentacija  je istekla, kao i dozvole za gradnju. HC će pokrenuti sada novelaciju te projektne dokumentacije i vrlo brzo ćemo se, vjerujem , dogovoriti i s gradom, županijom, HAC-om i Ministarstvom.” – istaknuo je Josip Škorić.

Komentirajte