Naslovnica Vijesti SMŽ U Lekeniku o temeljima Hrvatske seljačke stranke

U Lekeniku o temeljima Hrvatske seljačke stranke

U prepunoj dvorani doma u Lekeniku u organizaciji žena HSS-a Lekenik „Hrvatsko srce“ povodom 110. obljetnice HSS-a, dr.sc.Hrvoje Petrić održao je predavanje pod nazivom „Temelji Hrvatske seljačke stranke“, u petak, 4.9.2015. godine u 19,00 sati.

Predsjednica Organizacije žena HSS-a „Hrvatsko srce“ Lekenik Marica Zlovolić rekla je da su žene HSS-a organizirale ovo predavanje kako bi HSS približili njenim članovima, ali i svima ostalima, ne skrivajući ponos što pripadaju jednoj od
najstarijih stranaka u Hrvatskoj. „Mislim da je jako važno da ljudi dobiju pravu informaciju o nastanku HSS-a, o njenim osnivačima i o značaju HSS-a za hrvatskog čovjeka kroz povijest što se često zaboravlja, danas, u svim ovim političkim previranjima. Mi, po uzoru na Stjepana Radića, služimo svom narodu i provodimo njegov nauk, te pozivam sve dobronamjerne da nam budu podrška i poticaj kako bi uspijeli u tome“, rekla je Zlovolić.

Dr.sc.Hrvoje Petrić rekao je da su braća Radić izgradili nauk na temeljima koji su bili vezani uz vjeru u Boga što predstavlja kršćanske temelje naše civilizacije, seljačku slogu što je završilo na općenarodnoj slozi, vladavini prava, ustavnosti i obnovi hrvatske državnosti, kršćanskoj solidarnosti, demokraciji i po prvi puta pravu glasa žena. „Nije čudno da je Stjepan Radić kao prvi hrvatski školovani politolog definirao politiku koja i danas predstavlja temelje hrvatskog društva i suvereniteta. Nauk braće Radić itekako je aktualan i u izvornom obliku može se primijeniti i danas kada su problemi hrvatskog naroda u temeljnim načelima vrlo slični kao i prije 110. godina“, rekao je Petrić.

Stjepan Radić bio je prvi hrvatski političar koji se je založio za žensko pravo glasa, za očuvanje okoliša i za europske
integracije. Poznat je kao i hrvatski mučenik jer je ubijen upravo zato što je štitio hrvatske interese i interese hrvatskog naroda.

Potpredsjednica HSS-a i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir  je rekla da Hrvatskoj trebaju političari koji vole svoju zemlju i svoj narod te koji će štiti vrijednosti tog naroda. „Postoje oni koji zabljesnu ali se vrlo brzo ugase. HSS je zvijezda koja sja na hrvatskom nebu već 110. godina upravo zato što su naši članovi čuvali vrijednosti i bili i ostali uz hrvatski narod“.

Na skupu su nazočili i mnogobrojni dužnosnici HSS-a među kojima su bili potpredsjednici HSS-a Sisačko-moslavačke županije Anita Sinjeri Ibrišević, Željko Lenart i Milan Herceg. U ime domaćina okupljene je pozdravio i Ivica Perović, predsjednik Općinske organizacije HSS-a Lekenik i načelnik Općine Lekenik.

Komentirajte