Naslovnica Vijesti SMŽ U Glini odigrana humanitarna nogometna utakmica

U Glini odigrana humanitarna nogometna utakmica

U Glini je odigran humanitarni nogometni susret između Humanih zvijezda Hrvatske, za koje su igrali župan Ivo Žinić  i njegov zamjenik Ivan Celjak, i Veterana ŠNK Banovac.

Sredstva prikupljena ovim humanitarnim projektom, donacijama i kupljenim ulaznicama, namijenjena su djeci lošijeg socijalnog statusa ŠNK Banovac i OŠ Glina.

Humane zvijezde Hrvatske, čiji su osnivači Zvonimir Boban, Zlatko Mateša, Fabijan Komljenović i Branko Tušek, djeluju 15 godina, a u tom vremenu kroz udrugu je prošlo jako puno ljudi iz sporta i politike te s estrade, pjevača i glumaca. Financiraju se isključivo vlastitim sredstvima jer im je cilj pomoći onima kojima je to potrebno, stoga se rado odazivaju na sve pozive i uvijek s veseljem dolaze na ovakve utakmice upravo tamo gdje su potrebni, istaknuo je uoči utakmice predsjednik udruge Branko Tušek.

 

„Ovo je jedna prekrasna humanitarna akcija i ja se zahvaljujem organizatorima, Humanim zvijezdama, ljudima širokog srca, velikim sportašima i ljudima koji nakon završetka svoje sportske karijere, glumcima i pjevačima koji nastupaju za Humane zvijezde što nastoje pomoći upravo onima kojima je to najpotrebnije. Danas ovdje u Glini ova humanitarna utakmica između veterana Banovcu i Humanih zvijezda, upravo u godini kada Banovac slavi 105 godina postojanja kluba, je prigoda da prikupimo određena sredstva i pomognemo onima koji su slabijeg imovinskog stanja, ali i djeci s poteškoćama“, rekao je župan Ivo Žinić.

Humanitarnu utakmicu organizirale su Humane zvijezde Hrvatske, ŠNK Banovac, Sisačko-moslavačka županija, Grad Glina i Zajednica sportskih udruga grada Gline.

 

Veterani Banovca pobijedili su Humane zvijezde rezultatom 4 : 3, a ukupno je prikupljeno oko 10 tisuća kuna za djecu lošijeg socijalnog statusa ŠNK Banovca i Osnovne škole Glina.

Komentirajte