Naslovnica Vijesti Sisak Dvojica Siščana i muškarac iz Volodera privedena zbog otmice i iznude nad...

Dvojica Siščana i muškarac iz Volodera privedena zbog otmice i iznude nad Andrejom Bobetkom

Trojica muškaraca privedena su u petak Istražnom sucu Županijskog suda u Sisku radi iznude i otimice Siščana Andreja Bobetka koji je nedavno izašao iz zatvora.Trojica muškaraca, otprije poznata policiji radi brojnih kaznenih djela, mjesecima su iznuđivali novac od 37-godišnjeg Andreja Bobetka, te ga pri tom i zatočili na dva dana. Kako piše Jutarnji list Istražnom sucu Županijskog suda u Sisku u petak su privedene dvije osobe iz Siska, braća Emir i Amir Sejdinović, te Saša Kepe iz Volodera koje policija sumnjiči za udruživanje radi počinjenja kažnjivih djela otmice i iznude.

Otmičari su na sud privedeni u pratnji specijalne policije. Prema neslužbenim informacijama Andrej je od nekoga ipak posudio veću svotu novaca, čije je vraćanje trojac pokušao iznuditi prijetnjama i otmicom prilikom kojeg su Andreja Bobetka dva dana u proljeće držali zatvorenog u stanu u ulici Tina Ujevića.

Policiji je sam Andrej Bobetko podnio kaznenu prijavu protiv dvojice Siščana, braće Amira i Emira Sejdinovića. Oni su ga, prema prijavi, krajem ožujka ili početkom travnja ove godine oteli i odveli u stan u Ulici Tina Ujevića 25 u Sisku, čiji je vlasnik Saša Kepe iz Volodera.

Tamo su ga nezakonito zadržali, te uz stalne prijetnje i fizičko zlostavljanje tražili da im da 30.000 kuna na ime nepostojećeg duga. Nakon što im je dao novac, pustili su ga, ali su ga mjesecima nakon nastavili slijediti, prijetiti mu i tražiti novac uz prijetnje njemu i njegovoj obitelji. Do početka listopada uspjeli su od Andreja Bobetka iznuditi 335.000 kuna. No iznuđivači su tražili još novca tvrdeći da dug nije plaćen u cijelosti.

Prema naputku policije, Bobetko je za četvrtak, 2. listopada, s braćom Sejdinović zakazao sastanak u kafiću “Edi” u Ulici Antuna i Stjepana Radića gdje im je trebao predati još 140.000 kuna. Policija je postavila klopku dok je Bobetko ponio označeni novac. Tijekom sastanka u kojem je Bobetko braći Sejdinović predao torbu s novcem, u 14.10 sati u kafić su ušli pripadnici interventne policije i uhitili Amira i Emira Sejdinovića.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je u akciju iznude, otmice i prijetnje bio uključen i vlasnik stana u Ulici Tina Ujevića u Sisku, Saša Kepe, kojeg je policija također uhitila i privela istražnom sucu Županijskog suda u Sisku uz kaznene prijave za ista kaznena djela. 

Saša Kepe ima u evidenciji, uz ostalo, 15 teških krađa, sedam kaznenih djela zloporabe droga, dok mlađi od braće Sejdinović, Emir, ima čak 20 kaznenih djela i to od nanošenja teških tjelesnih ozleda, spolnog odnosa s djetetom, teških krađa i prijevara pa do kaznenih djela iznude.

Andrej Bobetko je početkom ove godine izašao iz zatvora nakon osam godina izdržane kazne. Osuđen je  na devet godina zatvora jer je 1992. godine ubio Siščanina Ivicu Carena zbog dugova, posuđivanja novaca i neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Odslužio je 8 godina jer mu je kaznu, 2006. godine, za jednu godinu, umanjiio predsjednik Stjepan Mesić.

Komentirajte
Podijeli objavu