Naslovnica Sport Ostali sportovi Trinaest medalja za karatiste Kondure

Trinaest medalja za karatiste Kondure

Dana 02.06.2018. godine karatisti “Kondure” nastupili su na turniru” 27.Sisak Kup 2018″ u Sisku. Na turniru je nastupio 201 natjecatelj iz 36 klubova i 1 države.

Za klub su nastupili Aleksandar i Dora Kerkez, Bruno Paša, Klara Balog, Lana Barušić, Lea i Leon Pavković, Marino Krznarić i Niko Hobor, te su ovaj put karatisti imali stopostotni uspjeh.

Lea Pavković i Lana Barušić su izvrsnim nastupima u kategoriji kate cicibanke ušle u finale u kojem je iskusnija Lea pobijedila i osvojila zlatnu medalju, dok je Lana osvojila srebrnu medalju, Dora Kerkez je izvrsnim nastupima ušla u finale u kategoriji kate mlađe učenice otvorena kategorija gdje je osvojila srebrnu medalju, dok je u starijoj godišnjoj kategoriji učenice izvrsnim nastupima osvojila zlatnu medalju. Niko Hobor je izvrsnim nastupima u kategoriji učenici osvojio zlatnu medalju. Klara Balog je u kategoriji učenice open odličnim nastupima ušla u finale i osvojila srebrnu medalju, dok je u starijoj godišnjoj kategoriji mlađe kadetkinje izvrsnim nastupima osvojila zlatnu medalju. Slobodno možemo reći da je kategorija mlađi kadeti kate bila „klupska“ kategorija s obzirom da je Aleksandar Kerkez osvojio zlatnu medalju, Bruno Paša srebrnu medalju a Marino Krznarić i Leon Pavković osvojili su brončane medalje. Ovaj put je klub je imao predstavnike i u borbama koji su bili više nego uspješni te je tako Bruno Paša odličnim borbama osvojio zlatnu medalju u kategoriji učenici plus 46 , dok je izvrsnim borbama Marino Krznarić osvojio srebrnu medalju u kategoriji mlađi kadeti minus 36. Naši karatisti su ukupno osvojili 13 medalja od kojih 6 zlatnih, 5 srebrnih i 2 brončane.

Ovim izvrsnim nastupima karatista „Kondure“, klub je u borbama zauzeo visoko 14 mjesto, dok je u katama zauzeo vrh odnosno prvo mjesto kao i u sveukupnim rezultatima gdje je također zauzet sam vrh odnosno prvo mjesto .

Dana 03.06.2018. godine u Osijeku je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste kate . Za klub su nastupili Dora Kerkez kate mlađe učenice, Klara Balog kate učenice i Bartol Pavković kate cicibani. I ovaj put su karatisti ostvarili odlične rezultate te je tako Dora Kerkez odličnim nastupima ušla među 16 najboljih natjecateljica u Hrvatskoj. Klara Balog nažalost ovaj put iako je imala odličan nastup nije zabilježila pobjedu, dok je Bartol Pavković odličnim nastupima ušao u POLUFINALE, gdje je nažalost u borbi za finale izgubio, a potom i u borbi za broncu. Zaista je postignut odličan rezultat, pogotovo kada se uzme u obzir da je Sportski karate klub „Kondura“ Sisak stariji nešto više od dvije godine, da se klupski natjecatelji natječu nešto manje od godinu i pol dana, te da im je ovo bilo prvo Prvenstvo Hrvatske. Nakon nastupa na turniru „27 Sisak kup“ kada je klub bio prvi po poretku, može se reči da je to bio sjajan vikend za karatiste Kondure.

Komentirajte