Naslovnica Sport Ostali sportovi Tri srebra i bronca za Karatiste sisačke „Croatie“

Tri srebra i bronca za Karatiste sisačke „Croatie“

U organizaciji Hrvatskog karate saveza- Odbora za Kyokushin karate i Kyokushin karate kluba „MAKSIMIR- ELKA“ iz Zagreba,u subotu 16.studenog 2019.god, u Športskoj dvorani Osnovne škole BorovjeZagreb.,održano je tradicionalno,karate natjecanje „Elka Shinkyokushin pehar 2019.“.

U pravoj sportskoj atmosferi domaćini su se potrudili ugostiti stotinjak natjecatelja iz Mađarske i Hrvatske, sportaše koji njeguju kontaktni stil karatea-kyokushinkai, a kojega odlikuju puni udarci rukama i nogama u mlađim uzrasnim kategorijama, znatno ublaženog zaštitnom opremom, dok su u juniorskim i seniorskim kategorijama važeća knock-out pravila.

Natjecanje je održano u katama i borbama.

Karate klub „CROATIA“ Sisak je pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića nastupio sa četvero svojih natjecatelja:, Antom Meduromi Kristijanom Prpićem u kategoriji učenika, te Erikom Sejdinovićem i Martinom Hanzićom u kategoriji kadeta.
Svi natjecatelji „CROATIE“ su nastupili u disciplini borbe,gdje su imali veoma uspješan start u kvalifikacijskim mečevima i pobjedama se probili u završne bitke za medalje.

Nakon sjajne polufinalne pobjede tehničkim nockautom, u kojoj je Ante Medur izborio ulaz za polufinale, uslijed nedostatka koncentracije gubi meč i osvaja brončanu medalju u kategoriji učenika.

Erik Sejdinović je ponovio uspjeh sa prošlog natjecanja u Zaprešiću , te velikom borbenošću nakon produžetaka uspio osvojiti srebrenu medalju.

Martin Hanzić je pobijedio u polufinalu nakon diskvalifikacije protivnika koji je u više navrata radio nedozvoljene tehnike, ali je u samom finalu nedovoljnu pažnju posvetio zaštiti tijela od nožnih udaraca, tako da je njegov suparnik osvojio nekoliko bodova nožnim udarcima u tijelo,te se Martin morao zadovoljiti drugim mjestom u kadetskoj kategoriji.

Najteži ždrijeb je imao Kristijan Prpić koji je imao dvije kvalifikacijske pobjede, a posebno je uzbudljiv polufinalni meč bio protiv Mađarskog predstavnika KovacsaDomosa, koji je Kristijan dobio nakon dodatne runde, što je prouzročilo veliki zamor uoči finala.

Odmor prije finalnog meča je bio vrlo kratak tako da Prpić nije uspio vratiti snagu, te je ušao u finalni meč vidno umoran i na kraju osvojio drugo mjesto.

Stručni stožer CROATIE, Sašo Smiljanić, Nenad Đurić i Dragoslav Krnjaić, zadovoljni su nastupom svojih natjecatelja i osvojenim četiri medaljama, te ulaskom u tri finala.

Iduće natjecanje će biti Prvenstvo Hrvatske u katama i borbama početkom prosinca u Varaždinu.

Komentirajte