Naslovnica Vijesti Sisak Tri škole iz Sisačko – moslavačke županije nagrađene za inovativne modele filantropije...

Tri škole iz Sisačko – moslavačke županije nagrađene za inovativne modele filantropije mladih

Čak su tri škole iz Sisačko – moslavačke županije nagrađene za inovativne modele filantropije mladih – Gimnazija Sisak, OŠ Jabukovac i OŠ Budaševo – Topolovac- Gušće.

Od ukupno 15 odabranih projekata hrvatskih škola tri su nagrade za poseban doprinos razvoju volonterstva, filantropije i društvenog angažmana mladih stigle u našu Županiju. Za projekte koji na inovativan način promoviraju volontiranje i filantropiju mladihnavedene škole nagrađene su plaketama “Otisak srca” i “Dobrota nas veže i spaja”, kao i novčanim nagradama namijenjenima  provedbi nagrađenih inicijativa i modela.

Delegaciju škole Budaševo, Topolovac – Gušće činile su učiteljica njemačkog jezika Martina AlapićBreyer, učiteljica likovne umjetnosti Tanja Peronja Begić, te učenice 6. razreda Sara Ivšić i 7. razreda Stela Klasić koje djeluju u školskom volonterskom klubu Sreća, a škole u Jabukovcu učiteljica Marija Kardaš, pedagoginja Dajana Knežević i učenice 6. razreda Marija Kardaš i Andrea Radmanović. Gimnazijsku ekipu činile su koordinatorica školskih volontera profesorica likovne umjetnosti Marijana Milas i tri maturantice koje su se u dvogodišnjem školskom volonterskom projektu istaknule najvećim brojem volonterskih sati – Melita Hajdarović, Klementina Kovačić i Tia Sertić.

Priznanja kojima Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Europska zaklada za filantropiju i društveni razvoj žele podržati uključivanje mladih u razne vidove pomaganja drugima dodijeljena su na manifestaciji organiziranoj povodom obilježavanja Europskog dana filantropije i zakladništva u Zadru.

Na središnjoj proslavi 28. rujna 2019., koja se odvijala na Narodnom trgu, svoj u rad predstavile zaklade uključene u Hrvatski forum zaklada »ZaDobro.BIT«, uz zanimljiv interaktivni program usmjeren djeci i mladima – radionice o zdravim stilovima života, kreativne radionice izrade srca u tehnici origamija na kojima djeca pišu svoje poruke na temu dobrote i čovjekoljublja. itd. U drugom dijelu održan je svečani program u Hrvatskoj kući filantropije u zadarskom IMPACT centru.

Komentirajte