Naslovnica Sport Ostali sportovi Tri medalje za kraj sezone

Tri medalje za kraj sezone

Na Božićnom turniru, međunarodnom natjecanju u Zagrebu, sisački hrvači osvojili su dvije zlatne i jednu brončanu medalju.

Na ovom turniru, održanom proteklog vikenda, mogli su nastupiti samo hrvači koji su se kvalificirali i oni koji su na prethodnom izdanju turnira osvojili medalje. Tako su se osmorica predstavnika HK Sisak (Pavel Puklavec, Mihael Tominac, Mateo Kodrić, Matija Crnković i Vilim Puklavec u kategoriji kadeta, te Luka Malobabić, Karlo Kodrić i Martin Puklavec u kategoriji starijih dječaka) našla u društvu ukupno 160 natjecatelja iz Hrvatske, Danske, Austrije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovačke, Mađarske, Slovenije i Rumunjske.

-Naši dečki pod vodstvom trenera profesora Gorana Plaveca i profesora Dražena Majnarića uspješno su se predstavili na ovom prestižnom turniru. Zlatne medalje osvojili su Karlo Kodrić i Luka Malobabić, suvereno pobijedivši sve svoje protivnike, kao i nekoliko prethodnih natjecanja kroz godinu na kojima su redovito osvajali odličja. Brončanu medalju je osvojio Matija Crnković. – s pravom se pohvalio predsjedik Hrvačkog kluba Sisak, dodavši da su Vilim Puklavec i Martin Puklavec osvojili 5. mjesto, Mateo Kodrić sedmo, Mihael Tominac osmo mjesto, a Pavel Puklavec deseto mjesto.

-Ova godina za naše mlade hrvače bila je vrlo uspješna. Osvojili su mnoga odličja na državnim i jakim međunarodnim natjecanjima, posebno u mlađim uzrastima. Seniorska ekipa, zbog objektivnih razloga, trenutno je daleko od željenih ostvarenja. No nadamo se da će u idućoj godini biti bolja financijska situacija pa bi možda mogli izdvojiti koju kunu za studente, radi podmirenja barem putnih troškova, i tako ih zadržati u klubu. Osim toga, trebalo bi razmisliti o mogućnosti uvođenja financiranja licenciranih trenera klubova na nivou Grada, a sve zbog stručnijeg i kvalitetnijeg rada u klubovima koji se financiraju iz gradskog proračuna. – zaključuje Čulina.

Komentirajte