Naslovnica Sport Ostali sportovi Tri medalje za karatiste sisačke Croatie na Aquae Iasae Kupu

Tri medalje za karatiste sisačke Croatie na Aquae Iasae Kupu

U organizaciji Odbora za Kyokushin karate pri Hrvatskom karate savezu i Karate kluba „Antun i Ivan Kukuljević“ iz Varaždinskih Toplica u sportskoj dvorani Osnovne škole „Antun i Ivan Kukuljević“ Varaždinskih Toplica, održano je Prvenstvo Hrvatske u katama i natjecanje u borbama.

Na natjecanju se okupilo oko 140 natjecatelja iz Hrvatske, koji su pokazali visoki nivo borbenosti , kao i dobru tehniku, koja je prezentirana u katama.

Obzirom da je Kyokushinkai karate poznat kao stil koji njeguje kontaktni karate, pravila turnira su bila takva da su bodovani samo udarci sa kontaktom, ublaženih kod mlađih uzrasnih kategorija, čiji natjecatelji imaju kompletnu zaštitu ( oklop za tijelo,kacigu,rukavice,štitnike za potkoljenice,itd.).

Karate klub CROATIA iz Siska je nastupio u borbama, u sastavu: Kristijan Prpić i Ante Medur u kategoriji učenika, te Erik Sejdinović i Martin Hanzić u kategoriji kadeta.

Unatoč odlične borbe u kvalifikacijama i vodstvu tokom cijelog meča, Ante Medur je odlukom sudaca imao neriješen rezultat, ali je nakon produžetaka izgubio meč i ostao bez medalje.

Uspješniji je bio njegov klupski kolega Martin Hanzić ,koji je u teškoj kategoriji mlađih kadeta uspio osvojiti brončanu medalju.

Najdalje su došli Erik Sejdinović i Kristijan Bašić koji su se plasirali u finale natjecanja.

Posebno je efikasan bio Sejdinović u svojoj polufinalnoj borbi , kada je plasirao dva visoka nožna udarca u glavu suparnika te zasluženo izborio finale, gdje je bio manje uspješan i izgubio od Luke Cvjetičanina te se morao zadovoljiti srebrenom medaljom.

Vrlo interesantna je bila finalna borba u srednjoj kategoriji između Siščanina Kristijana Papića i Samoborca Karla Turudića, u kojoj je u žaru borbe bilo i nedozvoljenih udaraca sa obje strane ,što su
suci uglavnom sankcionirali. Borba je bila dugo neizvjesna, ali je Turudić uspio pobijediti, tako da je Prpić osvajanjem drugog
mjesta ponovio uspjeh sa prošlog natjecanja u Zagrebu.

Trenerski tim Croatie, Smiljanić, Đurić i Krnjaić će, nakon analize mečeva i ostvarenih rezultata u ovoj godini, imati dovoljno vremena za pripremu svojih natjecatelja u idućoj sezoni.

Obzirom da je ova godina na izmaku, mlade karatiste Croatie  očekuju ispiti za učeničke pojaseve, što za njih predstavlja poseban izazov i dodatni motiv za treniranje.

Komentirajte