Naslovnica Sport Odbojka Trener OK Siska postao izbornik reprezentacije Hrvatske

Trener OK Siska postao izbornik reprezentacije Hrvatske

Dragan Božić, trener OK Siska, prihvatio je ponudu Hrvatskog odbojkaškog saveza i postao izbornikom hrvatske reprezentacije.

Trener koji je sisački odbojkaški klub u samo nekoliko mjeseci pretvorio u respektabilnog prvoligaša uzeo je u ruku “vrući krumpir” kojeg nije želio prihvatiti nitko od hrvatskih trenera.

Naime, sve loše u hrvatskoj odbojci moglo je kulminirati neodlaskom muške reprezentacije na 1. kvalifikacijski turnir u Slovačku za SP 2010.

-Za hrvatsku odbojku bio bi previše skup neodlazak na taj turnir i moj je glavni motiv spasiti što se još može. Odlučio sam pomoći samo u ovoj akciji, izjavio je trener OK Siska, sada i izbornik Dragan Božić.

Novi izbornik je već odradio prvu prozivku u Ivanić Gradu. Na mini-pripremama su: Ćuk, Jevtuhovič, Osmokrović, Fehir, Galić, Puljić, Vulin i Polgar, a za popunu brojke od 12 igrača očekuje se priključenje Zelića, Sikirića i Kvesića.

Kako sada stvari stoje u Slovačku odlazi samo devet igrača.

– Od trojice igrača na koje smo još računali, javio se samo Mario Zelić. Informirao nas je o ozljedi i rekao da jedva hoda, pa je i on otpao. Više nemamo koga čekati – rekao je Božić.

Hrvatsku očekuju tri utakmice sa solidno jakim suparnicima. Osim domaćina, pobjednika Eurolige 2008., to su još Nijemci i Bjelorusi. Naši odbojkaši otvaraju turnir s Njemačkom u petak, u subotu igraju sa Slovačkom, a u nedjelju s Bjelorusijom.

Inače, ugovor s OK Sisku Draganu Božiću ističe 31. svibnja 2009., a hoće li biti produžen još je nepoznato.

Komentirajte