Naslovnica Vijesti SMŽ Treći dan ultramaratona Branka Šubića – 48 km od Udbine do Plitvičkih...

Treći dan ultramaratona Branka Šubića – 48 km od Udbine do Plitvičkih Jezera

Branko Šubić (57) je u petak u šest sati iz Udbine krenuo prema 48 km udaljenim Plitvičkim Jezerima. Treća je to dionica etapnog ultramaratona u kojemu će u šest dana prehodati i pretrčati ukupno 264 km u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Krenuo je u srijedu s kninske tvrđave, a u svoju će Petrinju stići u ponedjeljak 5. kolovoza na proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

– Za sada se odlično osjećam, jedini problem koji sam imao je sa žuljevima, ali to sam uspješno sanirao. Imao sam odlične vremenske uvjete jer nije bilo velikih vrućina koje sam očekivao, a s obzirom koliko ima oblaka, danas čak prijeti opasnost da pokisnem – rekao je raspoloženi Šubić na startu treće etape ispred Crkve hrvatskih mučenika u Udbini.

Čelnici lokalnih zajednica prepoznali su vrijednost Šubićeve akcije pa ga je tako na startu prve etape ispratio gradonačelnik Knina Marko Jelić, u svom ga je mjestu dočekala načelnica Općine Gračac Nataša Turbić, kao i načelnik Općine Udbina Josip Seuček. Nakon današnje dionice sutra ga čeka 33 km od Plitvičkih Jezera do Slunja, u nedjelju će prehodati 50 km od Slunja do Topuskog, te u ponedjeljak 38 km od Topuskog do Petrinje.

– Posebno me raduje što je moja akcija dobila solidan odjek u medijima, a praćenost Facebook stranice “Branko Šubić za branitelje” na kojoj stalno objavljujemo slike i video zapise je nevjerojatna. Brojne poruke podrške i komentari koje dobivam govore mi da su ljudi prepoznali i da cijene ovo što radim. A nakon što je jučer u Sportskim novostima objavljen tekst o mojoj akciji, veliki broj vozača koje susrećem dok hodam po cesti me pozdravljaju i trube u znak podrške.

Za kraj smo ga pitali koja je poruka njegove akcije?

– Da se ne zaboravi. Vrijeme prolazi i sve pada u zaborav, ali stanovnici ove zemlje ne bi smjeli olako zaboraviti one koji su žrtvovali svoje živote za samostalnu Hrvatsku. Na njih se nikada ne smije zaboraviti – poručio je Šubić.

Komentirajte