Naslovnica Sport Odbojka Treća pobjeda donijela vrijedna tri boda

Treća pobjeda donijela vrijedna tri boda

OK Sisak je u dvoboju 8. kola 1.A HOL-e pobijedio MOK Vukovar s 3:0 (28:26, 25:21, 25:19).

U ovoj sezoni Siščanima je to ukupno treća pobjeda i, kako je istaknuo trener OK Sisak Igor Božičević, u budućnosti bi se mogla pokazati kao vrlo važna.

U uvodnom setu stotinjak gledatelja gledalo je ravnopravnu igru, uglavnom bod za bod. Najveću seriju od +4 napravili su domaći. Time su nadoknadili svoj minus (17:19) i poveli (21:19). No u samu završnicu momčadi ulaze poravnate (23:23), a Sisak prvi dolazi do servisa za set. Priliku nije iskoristio, kao ni iduće dvije. Četvrti pokušaj donosi prednost od 1:0 u setovima.

Drugi set bolje otvaraju Vukovarci (1:4), no Siščani vrlo brzo uspostavljaju ravnotežu i pruzimaju inicijativu. Presudna je bila serija od 7:0 koju je odličnim servisom potencirao Sabljak. Naravno, valja pohvaliti i doprinos ostalih u sastavu Siska (Sofilić, Tepavac, braća Kostelac, Vakufac, Pavlić, Alihodžić).

U trećem, pokazalo se završnom setu, glavni zadatak ekipe Siska bio je ne dozvoliti da se grogirani suparnik “izvuče iz konopaca”. U taj plan savršeno se uklopila startna mini serija (3:0) koja je u dva navrata (pri rezultatu 4:3 i 8:7) anulirala evidentan pritisak gostiju. U periodu igre između prvog i drugog tehničkog time-outa, kada domaći vode i sa 7 poena razlike, pitanje konačnog pobjednika bilo je riješeno.

OK Sisak na ljestvici Skupine 1 ostaje na 5. mjestu ali sada ima tri boda više, ukupno 11. Ispred njega su Rovinj (13), Mladost ZG (14), Osijek (14) i vodeći Centrometal (15), a prate ga Vukovar (4) i Rijeka (1).

OK SISAK – MOK VUKOVAR
1. A HOL – Skupina 1, 8. kolo
subota, 24. studenog 2012.
Dvorana: SD Brezovica, gledatelja 100
1. sudac: Iskra Zidanić (ZG) 2. sudac: Tajana Kramar Šandl (ZG)
delegat: Zvonimir Pavičić (SK)

OK Sisak
Komosar, Pavlić, Vakufac, Pavičić, Anić, Tepavac, Sabljak, Kostelac A., Alihodžić, Kostelac F., Sofilić
Trener: Igor Božičević

MOK Vukovar
Pelin, Petković, Prdić, Jurić, Tomić R., Kolarić, Leko, Jovanović, Tomić I.

Rezultat: 1. set: 28:26 2. set: 25:21 3. set: 25:19

Komentirajte