Naslovnica Iz drugih medija Netokracija TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje...

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi


Za TransferWise, estonski fintech startup morali ste dosad čuti, uostalom već je više od dvije godine dostupan i u Hrvatskoj. Svojim “peer to peer” modelom slanja novca, a koji poprilično smanjuje troškove novčanih transakcija u inozemstvo i iz inozemstva, postao je svjetski poznat brend. Osim za pojedinca, poput primjerice freelancera kojemu je to 19 puta jeftinija opcija od PayPala, TransferWise ogromne uštede nosi malim i srednjim tvrtkama, ali i velikim korporacijama.

Ususret njegovom predavanju na ovogodišnjoj Shift Money konferenciji, s Alastairom Thompsonom, globalnim voditeljem Business Development & Partnership odjela u TransferWiseu, imala sam priliku razgovarati upravo o biz dev praksama i njihovim novim partnerstvima.

Alastairov savjet biz devu: “Naučite što prodajete”

Međunarodna plaćanja su komplicirana tema, priča Alastair, a ta kompleksnost se multiplicira kada ga morate servirati korporacijama i velikim bankama. Srećom, Alastair iza sebe ima bogato iskustvo, u čemu posebnu težinu imaju devet godina u Earthportu, poslužitelju za međunarodna plaćanja koji je ove godine preuzela Visa. Prije skoro tri godine prešao je u TransferWise da bi za manje od dvije godine i preuzeo vodstvo nad globalnim BD timom.

Za biz dev Alastaira su kroz karijeru pripremala različita iskustva: upravljao je cijelim back officeom, bavio se dizajnom proizvoda i analizom, a jedno vrijeme bio je posvećen onboardingu i rješenjima za klijente. Iz svega toga učio je i razvijao svoje business development vještine, a za one biz dev kolege koji žele napredovati ima i par savjeta:

Naučite što prodajete. Najgori BD je kada prodavač ne poznaje vlastiti proizvod ili industriju i samo…Source link

Komentirajte