Naslovnica Iz drugih medija Netokracija TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje...

TransferWise: Klijentima štedimo više od milijardu funti bankarskih naknada godišnje, ali preostaje nam još 199 milijardi

[ad_1]

Za TransferWise, estonski fintech startup morali ste dosad čuti, uostalom već je više od dvije godine dostupan i u Hrvatskoj. Svojim “peer to peer” modelom slanja novca, a koji poprilično smanjuje troškove novčanih transakcija u inozemstvo i iz inozemstva, postao je svjetski poznat brend. Osim za pojedinca, poput primjerice freelancera kojemu je to 19 puta jeftinija opcija od PayPala, TransferWise ogromne uštede nosi malim i srednjim tvrtkama, ali i velikim korporacijama.

Ususret njegovom predavanju na ovogodišnjoj Shift Money konferenciji, s Alastairom Thompsonom, globalnim voditeljem Business Development & Partnership odjela u TransferWiseu, imala sam priliku razgovarati upravo o biz dev praksama i njihovim novim partnerstvima.

Alastairov savjet biz devu: “Naučite što prodajete”

Međunarodna plaćanja su komplicirana tema, priča Alastair, a ta kompleksnost se multiplicira kada ga morate servirati korporacijama i velikim bankama. Srećom, Alastair iza sebe ima bogato iskustvo, u čemu posebnu težinu imaju devet godina u Earthportu, poslužitelju za međunarodna plaćanja koji je ove godine preuzela Visa. Prije skoro tri godine prešao je u TransferWise da bi za manje od dvije godine i preuzeo vodstvo nad globalnim BD timom.

Za biz dev Alastaira su kroz karijeru pripremala različita iskustva: upravljao je cijelim back officeom, bavio se dizajnom proizvoda i analizom, a jedno vrijeme bio je posvećen onboardingu i rješenjima za klijente. Iz svega toga učio je i razvijao svoje business development vještine, a za one biz dev kolege koji žele napredovati ima i par savjeta:

Naučite što prodajete. Najgori BD je kada prodavač ne poznaje vlastiti proizvod ili industriju i samo…

[ad_2]

Source link

Komentirajte