Naslovnica Sport Ostali sportovi TOP STEP iz Siska bio je domaćin međunarodnom bodovnom turniru

TOP STEP iz Siska bio je domaćin međunarodnom bodovnom turniru

Športski plesni klub TOP STEP iz Siska bio je domaćin međunarodnom bodovnom turniru u sportskim standardnim i latinsko-američkim plesovima kao i Pilot projekt natjecanju Hrvatskog sportskog plesnog saveza za pojedince, grupe i formacije 11.11.2017. u SD Brezovica u Sisku, a sve u sjećanje na Domagoja Neduga, višestrukog državnog prvaka kluba, tragično stradalog 2007. godine.

Sudjelovala su 23 kluba iz tri države, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Plesni parovi, njih 74, pokazali su svoje plesne vještine i samo najbolji zaplesali su u večernjem dijelu u prepunoj dvorani Brezovica u spomeni Domagoju.

Top Girls (Valentina Josić, Ema Vuković, Fani Svilokos i Ena Štimac Kušan) ponovo su svojim plesom u grupama doplesale do zlata i vesele se Prvenstu RH za koje se pripremaju 17.12. odlaskom u Zagreb,  Westin.

U pojedinačnom natjecanju nastupile su: Arnela Živanović, Gabrijela Šustić, Dora Knežević, Manuela Tominac, Maria Borko, Nika Pavičić, Ana Ožegović, Tamara Matić, Ena Štimac Kušan, Valentina Josić i Ema Vuković u različitim plesovima i dobnim kategorijama osvojivši redom zlata, srebra i bronce.

U bodovnom dijelu natjecanja s po dva zlata okitili su se: Nika Sikora i Ivor Kerep i Fani Svilokos i Domeniko Kolarec. Srebrom Ivan Ljubešić i Marta Šprišić. 

Luka Tominac i Noa Milković osvojili su srebro u ST plesovima dok su u LA plesovima bili 4. 

Toni Čavala i Maja Luketić u odraslima plasirali su se na 8.mjesto. 

Luka Peleš i Marija Vuletić na 5. mjesto u starijoj mladeži. 

Dorian Fajferić i Nika Ivičinec osvojili su zlato i broncu, dok su u osnovcima srebro osvojili Rok Markulin i Zara Ivičinec.

„Bio je ovo još jedan uspješan turnir u našoj organizaciji“ pohvalila se Marijeta Rimay, predsjednica kluba i glavna organizatorica koja je ujedno zahvalila Mireli Peleš na velikoj pomoći i svakodnevnom angažmanu, Filipu Debelcu na vizualnoj identifikaciji turnira i glazbi, Matiji Peškiru na tehničkoj podršci i svim roditeljima i sponzorima koji su prepoznali klupsku ideju ljubavi prema plesu i nagrađivanja onih koji to najviše zaslužuju – plesača!

Plesači su mogli uživati na velikom plesnom podiju, uz vrhunsku glazbu, razglas i rasvjetu, ali i uz najljepši ugođaj koji stvara brojna publika, koje ni ove godine nije nedostajalo.

U večernjem dijelu nastupile su i nezaobilazne TOP STEP mame, TOP STEP plesni vrtići i pomladak, TOP STEP formacija, sportski plesni parovi kluba, TOP STEP breakeri, ali i gosti mažoretkinje Diamant i Line dance Sisak. Otvorenje je uz svečani defile uveličala Ranka Tupek koja je u zamračenoj dvorani vrtila Poi. Turnir je svečano otvorio g. Božidar Čavala predsjednik HSPS-a, a ispred grada Siska nazočio je Igor Crnobrnja, tajnik Zajednice sportskih udruga grada.

Photo by benedettolee.com

 

Komentirajte