Naslovnica Vijesti Sisak Studenti će jeftinije autobusom do Zagreba

Studenti će jeftinije autobusom do Zagreba

Redoviti studenti s prebivalištem na području grada Siska od 1. prosinca se mogu znatno jeftinije voziti autobusima Auto prometa u Zagreb. Zahvaljujući subvenciji Grada Siska (25 posto) i Sisačko-moslavačke županije (50 posto) cijena mjesečne studentske karte umjesto dosadašnjih 547,44 kuna, iznosit će 122,50 kuna. Uz to, s mjesečnom studentskom kartom studenti će se moći voziti i gradskim linijama u Sisku bez dodatne naknade.

Da bi ostvarili pravo na mjesečnu pretplatnu kartu u vrijednosti 122,50 kuna u akademskoj godini 2015/2016. zainteresirani studenti moraju u gradskoj upravi u Rimskoj ulici 26 ishoditi potvrdu o pravu na ostvarivanje sufinanciranja, a na temelju donesene potvrde o statusu redovitog studena te uvjerenja o prebivalištu na području grada Siska koje se izdaje u PU SMŽ (Upravni poslovi, Trg Lj. Posavskog 1). Zatim na blagajni autobusnog kolodvora u Frankopanskoj ulici 5 trebaju ispuniti zahtjev, priložiti jednu osobnu fotografiju, predočiti osobnu iskaznicu i platiti jednokratno 20 kuna za izradu iskaznice za mjesečnu studentsku kartu.

Zahvaljujući sufinanciranju Sisačko-moslavačke županije, studenti koji imaju prebivalište izvan grada Siska, a na području Sisačko-moslavačke županije, ostvaruju pravo na 50 posto subvencije troškova prijevoza autobusima Auto prometa.

S obzirom da se sisački studenti već koriste subvencioniranim željezničkim prijevozom do Zagreba, važno je napomenuti da ih to ne onemogućava da ishode i subvencioniranu autobusnu kartu, uz uvjet da u mjesecu u kojem koriste autobusni prijevoz, ne mogu istovremeno koristiti željeznički prijevoz i obrnuto.

Studenti koji nemaju pravo na subvenciju također od 1. prosinca mogu jeftinije kupiti mjesečnu kartu i to po cijeni od 490 kuna.

I redoviti studenti s prebivalištem na području Sisačko-moslavačke županije izvan Siska moći će od 1. prosinca 2015. godine ostvariti pravo na subvenciju mjesečne karte za prijevoz redovitim autobusnim linijama koje povezuju Petrinju, Sisak i Zagreb.

Subvencije Sisačko-moslavačke županije iznosit će 50% cijene mjesečne karte za redovite studente i vrijedit će za sljedeće prijevoznike: Autopromet Sisak d.o.o. na relaciji Sisak-Zagreb te za Čazmatrans-Nova d.o.o. na relacijama: Petrinja-Sisak, Petrinja-Zagreb i Sisak-Zagreb.

Redoviti studenti koji žele ostvariti subvenciju Sisačko-moslavačke županije za autobusni prijevoz u iznosu od 50% imaju obvezu na adresu Županije – Sisak, S. i A. Radića 36, II. kat, soba 34, donijeti potvrdu o statusu redovitog studenta i uvjerenje o prebivalištu kojima prilažu ispunjena dva obrasca subvencije za Auto promet d.o.o. ili Čazmatrans-Nova d.o.o., ovisno o mjestu prebivališta. Redoviti studenti s područja Sisačko-moslavačke županije koji već imaju subvenciju prijevoza putem HŽ Putničkog prijevoza imaju pravo ostvariti subvenciju autobusnog prijevoza uz uvjet da u istom mjesecu koriste samo jednu od subvencija koje im stoje na raspolaganju.

Potrebni obrasci, koje studenti moraju ispuniti, nalaze se na web stranici Sisačko-moslavačke županije: www.smz.hrca mogu jeftinije kupiti mjesečnu kartu i to po cijeni od 490 kuna.

Komentirajte