Naslovnica Crna kronika Tijekom noći sa subote na nedjelju na cesti “uhvatili” devet pijanih vozača

Tijekom noći sa subote na nedjelju na cesti “uhvatili” devet pijanih vozača

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 30./31. svibnja, u vremenu od 19.30 do 00.30 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

Tijekom provođenja akcije policijski službenici su kontrolirali 210 sudionika u prometu i utvrdili ukupno 21 prometni prekršaja od kojih se devet odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ukupnog broja alkoholiziranih vozača njih osam je upravljalo osobnim automobilima i jedan biciklom.

Od ciljanih prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, pet prekršaja evidentirano je na području Kutine, dva na području Siska te po jedan na području Dvora i Gline. Kod jednog alkoholiziranog vozača izmjerena je koncentracija alkohola do 0,5 promila, kod osam vozača, među kojima i vozač bicikla izmjerena je koncentracija od 0,5 do 1,5 promila. Prema dobnim skupinama, četvero alkoholiziranih vozača je bilo u dobnoj skupini od 18 do 24 godine, jedan od 25 do 30 godina, dva od 31 do 40 godina i po jedan u dobnoj skupini od 41 do 50 godina i više.

U ovoj akciji najveća koncentracija alkohola od 1,38 promila utvrđena je 42-godišnjoj vozačici osobnog automobila koja je u subotu, 30. svibnja, oko 22,20 sati, zaustavljena u Frankopanskoj ulici u Glini.

Komentirajte