Naslovnica Sport Ostali sportovi Tigrići na 5. KIK Cupu Rudolf Perešin u Ivaniću 

Tigrići na 5. KIK Cupu Rudolf Perešin u Ivaniću 

Natjecatelji Karate kluba Tigar u nedjelju 27.10.2019. sudjelovali su na 5. KIK Cupu Rudolf Perešin koji se održao u Ivaniću . Na natjecanju je nastupilo 508 natjecatelja iz 6 država.  

Natjecanje je otvorio Fran Crnolatac koji se natjecao u kategoriji mlađih učenika 9,8 kyu. Frana ni prehlada nije uspjela spriječiti da odradi tri fantastične kate te osvoji srebrnu medalju. U mlađim učenicima open natjecao se Tin Glavinić koji je pomeo konkurenciju te osvojio zlatnu medalju. U mlađim učenicama 9-5 kyu natjecale su se Lana Flekač i Karla Golomboš. Karla Golomboš ovog puta ipak ostaje bez medalje te završava na 4. mjestu, dok Flekač osvaja srebrnu medalju. Nela Smiljanić hrabro je nastupala u kategoriji učenice open u kojoj osvaja fantastično treće mjesto. U mlađim kadetkinjama 9,5 kyu natjecala se Dora Kirin. Dora je odradila fantastične izvedbe, ali ipak ju je manjak iskustva koštao medalje u repasažu. Vanja Šabić natjecala se u kategoriji mlađih kadetkinja u kojoj osvaja izvrsno treće mjesto.  

Roza Jelčić, Majda Lovranić i Sara Stojaković natjecale su se u kategoriji mlađih učenica do 28 kilograma . Roza Jelčić i Sara Stojaković obje na istoj strani liste nisu uspjele ostvariti finale te su završile jedna protiv druge u borbi za broncu. Broncu je ovog puta uzela Roza koja je ipak nešto starija i mrvicu iskusnija od Sare. U svakom slučaju i Sara i Roza pokazale su svoju hrabrost i borbenost na terenu. Majda s druge strane liste isto nije uspjela izboriti finale, te u borbi za broncu gubi od protivnice iz Velike Gorice. Petra Bobinac u kategoriji mlađih učenika iznad36 kilograma osvaja fantastično drugo mjesto. Ove djevojčice još uvijek rade na svom iskustvu , to su naše najmlađe tigrice ispred kojih je još puno izazova. Bez obzira na medalje , u njihovim borbama moglo se vidjeti da su  dale sve od sebe te svojim nastupom ugodno iznenadile svoje trenere.  

Korina Klarić natjecala se u kategoriji mlađih kadetkinja do 45 kilograma. Klarić ovog puta nije uspjela uzeti medalju te završava kao četvrta. U kadetkinjama do 54 kilograma Tia Škrljac zauzima  veliko treće mjesto, a u kadetkinjama iznad 54 kilograma Nikolina Golomboš nakon četiri pobjede zauzima tron. Naša juniorka Lucija Bunjevac u kategoriji iznad 59 kilograma pobjedom protivnice iz Samobora osigurava finale. Bunjevac osvaja fantastično srebro u juniorkama iznad 59 kilograma. 

Stariji tigrići se sada do polovice studenog povlače u dvoranu i pripremaju za kadetsko i juniorsko Državno prvenstvo, a najmanji se pripremaju za izazov u Varaždinu krajem mjeseca.  

Komentirajte