Naslovnica Sport Ostali sportovi TENIS: Loša izdanja naših tenisača

TENIS: Loša izdanja naših tenisača

Naši tenisači su ovaj tjedan počeli vrlo lošim izdanjima.Jedini koji je opravdao ulogu favorita je Roko Karanušić koji je u Tokiu prošao domaćeg igrača s pozivnicom bez previše muke uz samo 4 izgubljena gema, ali je već noćas poražen od Tomaša Berdycha u meču od kojeg realno nismo ni mogli previše očekivati.

U Metzu je hrvatski tenis ostao samo na jednom predstavniku. Mario Ančić je u svom prvom nastupu nakon ozljede na ATP touru izgubio od vidno fizički spremnijeg Ernesta Gulbisa, što i nije neko iznenađenje jer znamo koliko dugo Mario nije trenirao, a vjerojatno je svoju ulogu odigrao i umor od Davis cup susreta u Zadru.

Povratak poslje ozljede u Matzu je imao i Ivan Ljubičić. I na njegovoj igri se vidio nedostatak svježine te nije nikako mogao parirati Victoru Hanescuu. Ne smijemo biti previše razočarani ovim porazima jer se zna da svaki tenisač treba određeno vrijeme prilagodbe poslije ozljede, pa je bilo nerealno očekivati od naših predstavnika pobjede u ovim susretima.

Ono što nas posebno brine je loša igra našeg prvog reketa Ive Karlovića koji je sretno prošao dalje nakon što je Marcos Baghdatis predao meč zbog ozljede leđa. Do tog trenutka je svima bilo jasno da Karlović nema previše šanse za pobjedu u ovom meču jer je Cipranin vrlo sigurno držao svoj servis, a često je dolazio i do prilika za oduzimanje Ivinog početnog udarca. Možemo se samo nadati da je to bio samo jedan loš dan našeg predstavnika jer već danas igra meč drugog kola protiv Carlosa Moye, s kojim ima izuzetno negativan međusobni omjer od 0-3.

Ivan Borić

Komentirajte