Naslovnica Vijesti Sisak Svečano otkriven mural posvećen Gromovima i Banijskoj oluji

Svečano otkriven mural posvećen Gromovima i Banijskoj oluji

U subotu, 13. srpnja, svečano je otkriven mural kojeg su Bad Blue Boysi Siska, predvođeni Leom Pavičićem, uz suglasnost suvlasnika stanara, napravili na zgradi u Ulici Franje Lovrića 17.

Taj domoljubni mural prvi je u Sisku i posvećen je 2. gardijskoj brigadi Gromovi, 2. pješačkoj bojni „Banijska oluja“ i poginulom zapovjedniku bojne pukovniku Predragu Matanoviću.

Kako se ističe Bad Blue Boysi su, osim što su izradili mural, svojim osobnim financijskim sredstvima osigurali  sav materijal za izradu murala.

Svečano otkrivanje murala upriličeno je 13. srpnja 2019. godine uz nazočnost Bad Blue Boysa Siska i veterana 2. gbr Gromovi. Tom prigodom Boysima se obratio dopredsjednik udruge i predsjednik Sisačko-moslavačke podružnice Nenad Bužanić i ratni zapovjednik 2. gbr Gromovi general Drago Matanović. Zahvalili su se BBB-ima u ime Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na njihovom trudu, zalaganju ali i na čuvanju spomena na Domovinski rat, 2. gbr Gromovi i njezine poginule pripadnike. U znak zahvale Bad Blue Boysima uručena je Monografija 2. gbr Gromovi i prigodna zahvalnica.

Kako su rekli Bad Blue Boysi Siska planiraju u narednom periodu u gradu još izraditi i murale posvećene poginulim hrvatskim braniteljima Marijanu Celjaku i Stjepanu Grgcu, 57. SAMB-u „Marijan Celjak“ i SJP „Osa“ Sisak. 

Foto: B. Kolaric www.udruga2gbr-gromovi.hr/

Komentirajte