Naslovnica Vijesti Sisak Sustav javnih bicikala NEXTBIKE starta i u Sisku

Sustav javnih bicikala NEXTBIKE starta i u Sisku

Sisak uvodi nextbike sustav javnih bicikala. Sustav je predstavljen u četvrtak, a trebao bi profunkcionirati u ponedjeljak, 22. svibnja. U međuvremenu svi mogu otvoriti račun na www.nextbike.hr.

Javni bicikli bit će postavljeni za početak na dvije lokacije, na novom trgu u Frankopanskoj ulici i na Trgu bana Josipa Jelačića, a sustav se planira proširiti i na druge važne točke u gradu.

“Nakon prijave na internetu i uplate godišnje članarine od 79 kuna, koja se može odmah koristiti kao kredit za korištenje bicikala, korisnik na svoju adresu dobija iskaznicu s kojom se ubuduće prijavljuje za najam na postajama. Na svakoj sisačkoj stanici na raspolaganju su  po tri obična i jedan električni bicikl.” – rekao je Ante Gustin, direktor tvrtke Sustav javnih bicikala d.o.o.

Prvi korak je registracija na terminalu na licu mjesta ili putem mobilne aplikacije ili preko stranice  www.nextbike.hr. Nakon registracije, zainteresirani korisnik će poštom dobiti karticu s PIN-om. Zatim je potrebno uplatiti 79 kuna godišnje članarine putem opće uplatnice ili kreditne kartice ili SMS-a. Registrirani korisnici s uplaćenom godišnjom članarinom svaki dan mogu 30 minuta voziti bicikl besplatno. Ako se bicikl vozi duže od  30 minuta, svaki sljedeći sat stoji 8 kuna i iznos se oduzima od godišnje članarine.

Pored toga, Siščani će moći aktivirati i opciju 15 dana besplatnog korištenja ako  pošalju ime, prezime, broj mobitela, e-mail adresu te kopiju ili fotografiju osobne iskaznice na mail [email protected]

Korisnici HŽ mjesečnih karti imaju svaki dan, uz godišnju članarinu, 150 besplatnih minuta, dok će uskoro i Skartica Auto prometa Sisak također davati određene pogodnosti.

Nextbike sustav javnih bicikala već je proveden u 11 hrvatskih gradova i općina: Zagrebu, Karlovcu, Gospiću, Brinju, Slavonskom Brodu, Ivanić Gradu, Zadru, Šibeniku, Makarskoj, otoku Lastovu te Velikoj Gorici, a do srpnja ove godine još tri grada će se pridružiti. Tada će Hrvatska, s ukupno 15 gradova i općina, postati treća zemlja po broju nextbike gradova u Europi. Nextbike sustav javnih bicikala u Hrvatskoj već sada broji 20.000 registriranih korisnika, koji javne bicikle mogu koristiti i u više od 100 gradova Europe.

Bicikli imaju tri brzine i podesiva sjedala te ih mogu koristiti Siščani svih uzrasta. Opremljeni su i s lokotom, pa se korisnici mogu unutar planirane vožnje na kratko zaustaviti, obaviti neki posao i nastaviti vožnju. Bicikli se ne moraju ostaviti na istoj postaji s koje su uzeti.

 

Komentirajte
Podijeli objavu