Naslovnica Vijesti Sisak Sulji za ubojstvo Božurića 4 godine zatvora

Sulji za ubojstvo Božurića 4 godine zatvora

Četiri godine zatvora Marijanu Sučecu Sulji (58) za ubojstvo Ivana Božurića (57) – glasi tako prvostupanjska presuda Županijskog suda u Sisku.

Vijeće Županijskog suda proglasilo je Sučeca krivim zbog počinjenja kaznenog djela prekoračenja nužne obrane, a sudac Željko Mlinarić osudio ga je, kako je obrazloženo, na relativno visoku zatvorsku kaznu zbog osjetnog prekoračenja nužne obrane.

U Caffe baru Omega u Starčevićevoj ulici Suljo je 4. svibnja 2013. ubio Božurića s dva metka metka iz pištolja, jedan u glavu, drugi u prsa. Kako je utvrđeno tijekom suđenja, Sučec, koji se inače bavi iznajmljivanjem poker automata, jukeboxa i aparata za igre, sjedio je u Omegi kada je u taj ugostiteljski objekt, u vidno alkoholiziranom stanju ušao Božurić. Božurić je odmah počeo provocirati Sučeca, psovati, vrijeđati ga, prijetiti mu, razbacivati pepeljare. U lokal je vjerojatno ušao jer je pred njim vidio parkiran luksuzni Sučecov Audi. U jednom trenutku Sučec koji je, kako je ustvrdio na suđenju, u strahu za vlastiti život izvadio pištolj i prema Božuriću ispalio hice, usmrtivši ga na licu mjesta.

Obrana je najavila žalbu smatrajući kako je kazna previsoka počinjenom djelu i kvalifikaciji.

Ubojstvom u Omegi završena je višedesetljetna zavada između dvojice Siščana, koja je počela prije tridesetak godina kada je Božurić Sulju hicem iz sačmarice u trbuh teško ranio. Kasnije je Božurić ubio Vladu Hodaka Debu, Sučecovog dobrog prijatelja i poslovnog partnera i osuđen je na 12 godina zatvora. A nakon njegova izlaska iz zatvora, 2012. godine, samo se čekao sukob dvojice Siščana. Dogodio se u svibnju 2013., a jedan od njih je tada poginuo.

Božuriću je sudsko Vijeće kao otegotnu okolnost uzeo dva ispaljena hica. Kako piše Jutarnji list da je ispalio samo jedan metak, Sučec bi sa suda vjerojatno otišao kao slobodan čovjek ili s vrlo blagom zatvorskom kaznom.

Komentirajte