Naslovnica Korona virus SUBOTA: U SMŽ bez novooboljelih – i dalje 13 slučajeva zaraze

SUBOTA: U SMŽ bez novooboljelih – i dalje 13 slučajeva zaraze

Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji je ukupno 13 pacijenata sa laboratorijski dokazanom bolesti COVID-19, priopćeno je iz županisjkog Stožera civilne zaštite. Čekaju se nalazi četiri uzeta uzorka za laboratorijsku pretragu SASR-CoV2 virus tj. bolest COVID-19.

Kontaktima jučer novooboljelih je određen zdravstveni nadzor tipa
samoizolacije u kući.

Obavljen je nadzor nad provedbom dezinfekcije u Top Termama Topusko gdje su smješteni policijski djelatnici na službi kontrole granice. Dezinfekciju jednog dijela kao i provedbu stručnog nadzora nad dezinfekcijom navedenog objekta obavili su djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije. 

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije neka se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode.

U Stožeru ističu kako se i dalje se zamjećuje veliki broj neopravdanih kretanja izvan domova te naglašavaju kako je potrebnoprovoditi sve propisane protuepidemijske mjere.

“Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika.” – poručuju u Stožeru.

Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19.

Komentirajte