Naslovnica Sport Ostali sportovi Stvorena je nova uspješna generacija hrvača

Stvorena je nova uspješna generacija hrvača

Prošlog vikenda hrvači Siska su sudjelovali na vrlo jakom Božićnom međunarodnom turniru u Zagrebu gdje su imali značajnu ulogu. Osvojili su dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju, a trojica hrvača su uvršteni u reprezentaciju Hrvatske.

Željko Čulina, predsjednik Hrvačkog kluba Sisak, dostavio nam je izvještaj s Božićnog turnira.

Na turniru su imali pravo nastupa samo hrvači – kadeti koji su izborili jedno od prva tri mjesta na kvalifikacijskom turniru i hrvači iz inozemstva.

Nastupilo je ukupno 150 najboljih hrvača. Našu zemlju je predstavljala reprezentacija Hrvatske i hrvači, osvajači medalja iz hrvatskih klubova.

Iz inozemstva su nastupile reprezentacije Poljske, Srbije, Češke republike, te izabrani hrvači iz klubova Austrije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine.

Ukupno prvo mjesto osvojila je reprezentacija Poljske, dok je drugo mjesto osvojila reprezentacija Hrvatske.

I ovaj puta hrvači Siska su imali značajnu ulogu na turniru, osvojivši dvije zlatne, dvije srebrne i jednu brončanu medalju. Trojica od sedam hrvača Siska koji su nastupili na turniru su uvršteni u reprezentaciju Hrvatske.

Svojim nastupom uvelike su opravdali povjerenje izbornika reprezentacije osvojivši za reprezentaciju najviše odličja, a time i bodova za ukupni poredak.

Od hrvača Siska turnir je otvorio naš najmlađi i najlakši hrvač Luka Malobabić koji je prvu borbu uvjerljivo pobijedio.

U drugoj borbi nastupio je Martin Puklavec koji je nažalost doživio ozljedu te je borbu izgubio i ostao bez plasmana.

Bez Plasmana je ostao i Mihael Tominac koji se dobro borio, ali nije uspio doći do pobjede.

Kako je natjecanje trajalo tako su naši hrvači postajali sve uspješniji.

Za „ zlatnog“ Luku nemamo više što napisati već uobičajeno da je i dalje nastavio sa uvjerljivim pobjedama, te osvojio zlatnu medalju bez izgubljenog boda.

U borbe su se uključili i članovi reprezentacije Karlo Kodrić, Mateo Kodrić i Matija Crnković. Sva trojica su u vrlo teškim borbama izborili finale, ali svi su u odlučujućim borbama izgubili na bodovnoj razlici i morali se zadovoljiti srebrnim medaljama.

Ovaj puta moramo posebno pohvaliti Stefana Zečevića koji je kao i uvijek ozbiljno pristupio borbama i ostvario vrhunski rezultat, osvojivši zlatnu medalju. Nastupio je u vrlo jakoj konkurenciji i svojim atraktivnim borbama digao na noge gledatelje. Posebno interesantna bila je finalna borba u kojoj je Stefan pokazao svu ljepotu hrvanja i u neizvjesnoj borbi do zadnje sekunde ipak savladao svog protivnika. Da pobjeda bude još slađa za protivnika je imao vrhunskog borca iz B. i H. Komar Hamzu koji je ove godine osvojio brončanu medalju na prvenstvu Mediterana.

Ovako dobar rezultat nismo očekivali zbog vrlo jake konkurencije, ali dečki su pokazali da se znaju boriti i da znaju braniti boje svoga kluba i naše reprezentacije.

Ovi rezultati otvorili su širom vrata reprezentacije za naše hrvače i vjerujemo da će netko od ovih prekrasnih momaka braniti boje Hrvatske na prvenstvu Europe za kadete, a možda i na svjetskom prvenstvu iduće godine.

Treneri hrvačkog kluba Sisak, profesori Goran Plavec i Dražen Majnarić svojim vrijednim radom i upornošću uspjeli su stvoriti respektabilnu ekipu hrvača pred kojima je svijetla budućnost u svijetu hrvanja.

Komentirajte