Naslovnica Iz drugih medija Netokracija Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake...

Što Facebook Shop donosi za brendove i eCommerce, analizirali smo uz stručnjake i poduzetnice


Ovaj tjedan Facebook nas je sve iznenadio – čak možda i sa zakašnjenjem. Mark Zuckerberg predstavio je u utorak Facebook Shop, novi način kako će mali i srednji trgovci moći doći do svojih kupaca putem platformi pod krovnom kućom Facebooka.

Iako još od 2016. imamo mogućnosti kupovine na Facebooku, kroz godine obitelj FB aplikacija pomalo je ulazila u eCommerce, da bi zadnjih godinu dana napravili i ozbiljniji korak s beta verzijom Instagram Checkouta, putem kojeg su kupci mogli kupiti proizvode od trgovaca bez da napuštaju Instagram.

Instagram

Ustoličenje Facebook Shopa kao mjesta koje će omogućiti lakše uspostavljanje online prodaje u ovim vremenima čini se kao logičan potez. Skoro dva mjeseca (za Hrvatsku) mnogo malih i srednjih obrta bilo je zatvoreno i osjetili su što znači oslanjanje samo na offline poslovanje odnosno fizičku trgovinu.

Facebook Shop funkcionalnosti zarolat će se narednih mjeseci na poslovnim profilima diljem svijeta, a u nastavku donosimo i što drugačije od poznatog to znači za trgovce i kupce. Osim toga, može li uopće Facebook Shop pomoći “poduzetnicima svih veličina u rastu i razvoju” kako je najavljeno, saznala sam u razgovoru sa stručnjacima iz industrije, ali i domaćim brendovima koje već koriste Facebookove eCommerce mogućnosti.

Što drugačije donosi Facebook Shop?

Ne mnogo toga, trenutno, ali su napravljeni preduvjeti da Facebook uistinu napravi besplatno eCommerce utočište za sve one koji se tek odlučuju krenuti u eCommerce. Kako ističe Krešimir Končić iz Neuralaba, FB platforma je već prije imala funkcije dodavanja raznih proizvoda, oglasa i usluga na Facebook stranicama (Pages), a čak omogućava i “njuškalo style”…Source link

Komentirajte