Naslovnica Korona virus Stigla dodatna zaštitna oprema za županijske zdravstvene ustanove

Stigla dodatna zaštitna oprema za županijske zdravstvene ustanove

Župan Ivo Žinić i njegov zamjenik, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, nazočili su u ponedjeljak, 30. ožujka 2020. godine, raspodjeli zaštitne opreme zdravstvenim ustanovama s područja Sisačko-moslavačke županije.

Načelnik Stožera civilne zaštite SMŽ, Roman Rosavec je prije početka podjele opreme zahvalio svim ravnateljima ustanova u zdravstvu što su prepoznali važnost zajedničkog djelovanja u ovim trenutcima.

„Na područje SMŽ dopremljeno 24 000 kirurških maski, 4 600 maski FFP2, 650 kirurških ogrtača, 340 zaštitnih naočala, 10 000 pari zaštitnih rukavica i 400 l tekućine za dezinfekciju. Oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Zavodu za hitnu medicinu, Zavodu za javno zdravstvo te domovima zdravlja Kutina, Petrinja i Sisak, kao i operativnim snagama Stožera civilne zaštite SMŽ, koje uključuju nižerangirane stožere. Oprema je dopremljena iz Kine, prošla je provjere koje jamče njenu kvalitetu i sigurnost u korištenju naših medicinskih djelatnika.
Opreme u zdravstvenim ustanovama ima dovoljno” – rekao je Rosavec i pozvao sve sugrađane da se ponašaju odgovorno, olakšaju rad zdravstvenim djelatnicima i Stožeru, te zaštite sebe i svoje najbliže.

Riječ je o državnoj nabavi zaštitne opreme iz Kine koja će nastaviti stizati i u narednom vremenu.

Župan Ivo Žinić je u ovoj prigodi pozvao sve one koji žele donirati sredstva ili opremu da to učine preko Stožera civilne zaštite.

Komentirajte