Naslovnica Vijesti Sisak Starčevićanci uredili jezerce u Capragu

Starčevićanci uredili jezerce u Capragu

Povodom Međunarodnog dana prijateljstva, HSP Dr. A. Starčević – Podružnica Sisak predvođena predsjednikom Tihomirom Lavor u dva je navrata organizirala je akciju čišćenja okoliša u parku oko jezerca u Capragu. Članovi i simpatizeri ove stranke odlučili su dan prijateljstva posvetiti prirodi i građanima ovog dijela grada kako bi svi zajedno imali ljepši okoliš. Tako su skupljali smeće i grane, strugali i čistili stazice.Uz pomoć djelatnica sisačkog Komunalca obrezani su grmovi, očišćeni betonski platoi od viška zemlje i mahovine, a klupice su pripremljene za bojanje.

Predsjednik Starčevićanaca Tihomir Lavor navodi da ja važno potaknuti građanstvo na doborovoljne i volonterske akcije bilo kojeg društvenog karaktera, kao što su čišćenje okoliša, pomaganje onima koji su u potrebi, organiziranje i održavanja javnih tribina i sličnih događanja kako bi se čule potrebe, problemi i interesi garđana.

“Pasivna pozicija nikome ne pomaže, a svi smo pozvani da djelujemo na općoj doborobiti. Imamo jedan naš grad, a to je Sisak, imamo jednu domovinu, a to je Hrvatska i kako smo za nju borili u ratu, tako ćemo se zalagati i za boljitak u miru.

Vrijedno je istaknuti da su mnogi znatiželji prolaznici promatrali što ova deseteročlana grupa ljudi radi, postavljali su im razna pitanja, komentirali kako bi se uključili u rad, ali da ne vjeruju u volonterizam, da ako bi radili mogli bi izgubiti mirovinu, da imaju posla i kod svoje kuće, a samo malobroji su se uključili i dali konkretan doprinos svojim radom.” – rekao je Lavor.

Starčevićanci će, kažu, nadalje sudjeloavati u raznim akcijama „Komunalca“ na uređenju okoliša, te svim drugim pozitivnim građanskim inicijativama, bez obzira na stranački predznak.

Komentirajte