Naslovnica Vijesti Kultura Star film festival od 1. do 3. rujna

Star film festival od 1. do 3. rujna

Početak rujna i ove je godine rezerviran za festival pod zvijezdama u Starom gradu. Star film festival, u organizaciji Kino kluba Sisak,  posvećen JE mladim umjetnicima od 18 do 35 godina.

-Cilj festivala je prva stepenica mladim umjetnicima da prikažu svoje filmove kako bi mogli krenuti na druge festivale. Mi smo taj cilj ispunili jer je film Govorna pošta koji je prošle godine pobijedio na SFF-u ove godine prikazan na festivalu u Puli – kazao je organizator Matija Holjevac.

Ove je godine bilo prijavljeno više od 380 filmova, a eminentni filmski kritičari, redatelji i producenti odabrali su 40 filmova koji su ušli u užu konkurenciju. Veliku potporu festivalu i ove godine daje Grad Sisak. Pročelnik UO za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Goran Grgurač naglasio je kako je Kino klub Sisak jedna od udruga koju Grad Sisak prati od samog početka.

-Zadnjih godina pojavljuje se sve više udruga koje su profilirane u pojedinim granama kulturnih djelatnosti, a u toj skupini udruga je i Kino klub Sisak koju pratimo od samog pojavljivanja i sve njihove programe – rekao je Grgurač.

Generalni sponzor Star film festivala je INA d.d., a direktor sisačke Rafinerije Damir Butković istaknuo je kako će SFF obogatiti kulturnu ponudu grada zbog čega im je drago da su podržali ovaj važan projekt za grad Sisak.  Potporu je istaknula i direktorica TZ grada Siska Milijana Borojević kazavši kako je Star film festival pridruženi program Kupskih noći koje će se odvijati gotovo u isto vrijeme.

Festival će se održavati od 1. do 3. rujna u Starom gradu do kojeg će se moći doći i brodom, a osim prikazivanja filmova, festival će i ove godine obilježiti radionice, dječji programi i predavanja koji će se odvijati u knjižnici i Kazalištu 21 te koncerti. Jedan od filmova koji će biti prikazan na ovogodišnjem Star film festivalu je i Matanićev Zvizdan.

PROGRAM STAR FILM FESTIVALA

Četvrtak (1. rujna)

– 19:00 h – vožnja brodom ( polazak sa šetnica Slave Štrigla)

– 20:00 h – otvorenje Star Film Festivala (Stari grad Sisak)

– 21:00 h – projekcije filmova (Stari grad Sisak):

Govorna pošta │Leo Vitasević │Dignitas

Pozdrav │Vesna Mačković│ Ana Opali

Zvizdan │Dalibor Matanić│Kinorama

Petak (2. rujna)

– 09:30 h – video radionica │NKČ Vlado Gotovac Sisak, dječji odjel│

– 10:30 h – dječji program: Koko i duhovi│Kinorama│Kazalište 21│

– 11:00 h – radionica: Snimanje iz zraka │Kazalište 21│

– 15:00 h – predavanje Duška Popovića │Dječje filmsko stvaralaštvo u    funkciji javnog zdravstva│NKČ Vlado Gotovac Sisak,  odjel za odrasle│

– 17:00 h – projekcije filmova │Kazalište 21│

– 21:00 h – koncert izvođača irske glazbe Begállta │vanjski prostor Kazališta 21│

– 22:00 h – koncert grupe Rolin Humes│vanjski prostor Kazališta 21│

Subota (3. rujna)

– 09:30 h – video radionica │NKČ Vlado Gotovac Sisak, dječji odjel│

– 11:00 h – radionica: Snimanje iz zraka │Kazalište 21│

– 10:30 h – dječji program: projekcija filma Zagonetni dječak │Kazalište 21│

– 13:00 h – predstavljanje i izložba filmskih festivala

– 18:00 h – završne projekcije i svečanost zatvaranja festivala │Kazalište 21│

– 21:00 h – koncert Luky & Enigmatiko │Pridruženi program Kupske noći│

Komentirajte