Naslovnica Korona virus SRIJEDA: Jedna novooboljela – u FINA-i za sada troje pozitivnih

SRIJEDA: Jedna novooboljela – u FINA-i za sada troje pozitivnih

Na području Sisačko-moslavačke županije je jedna novooboljela pacijenticu od bolesti COVID-19, priopćeno je iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Pacijentica je djelatnica Financijske agencije u Sisku gdje su do sada tri dokazano oboljele osobe zbog čega je u tijeku proširena epidemiološka obrada glede utvrđivanja međusobne povezanosti, izvora zaraze kao i poduzimanje svih mjera u sprječavanju daljnje propagacije ove bolesti.

Od dvadeset i jednog pacijenata s područja naše Sisačko-moslavačke županije, dvoje pacijenata je ozdravilo (jedan iz Siska i jedan iz Petrinje), te imamo sada devetnaest pozitivnih pacijenata na našem županijskom području.

U izolacijskoj jedinici Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak nalaze se pet pacijenta, a ostali su na kućnom liječenju.

Trideset i devet osoba prekršilo je mjeru samoizolacije, a ukupno je samoizolacija prekršena četrdeset i pet puta. Trideset i četiri osobe prekršile su mjeru samoizolacije jedan puta, jedna osoba je prekršila mjeru tri puta, a četiri osobe dva puta. U kršenju zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući dominiraju muškarci i oni čine trideset i tri prekršitelja mjera samoizolacije, a šest prekršitelja su žene. Najviše kršenja samoizolacije bilo je na
području PP Sisak gdje je ukupnih prekršaja četrnaest, a zatim slijede PP Kutina sa šest kršenja, na području PP Hrvatska Kostajnica također je šest kršenja, PP Novska pet kršenja,
PP Gvozd pet kršenja, PP Dvor tri kršenja, PP Petrinja dva kršenja, PP Glina dva kršenja i na području PP Sunja dva kršenja.

Evidentno je da je najveći broj prekršenih mjera zdravstvenog nadzora tipa samoizolacije u kući upravo u Sisku gdje je i najveći broj oboljelih od bolesti COVID-19 na području naše županije.

Izvjesce_08042020
Komentirajte