Naslovnica Sport Ostali sportovi Srebro, zlato i pehar za kickboxere “Croatie”

Srebro, zlato i pehar za kickboxere “Croatie”

Najuspješniji natjecatelj sisačkog kickboxing kluba “Croatia” na Europskom kupu u Karlovcu bio je junior Juraj Kukić, zlatni u kategoriji do 94 kg. Srebro je osvojila kadetkinja Ana Kukić.

U organizaciji Kickboxing saveza Hrvatske i KBK ˝TIGAR˝iz Karlovca, od 10. do 12. veljače održano je do sada najbrojnije natjecanje u hrvatskom kickboxingu, Europski kup ˝KARLOVAC OPEN 2017˝.
Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Karlovačke županije i Grada Karlovca, u sportskoj dvorani ˝Mladost˝u Karlovcu, okupilo se 1.152 natjecatelja iz 28 država i 187 kickboxing klubova.

Kickboxing klub ˝CROATIA˝iz Siska je pod vodstvom glavnog trenera Saše Smiljanića i trenera Josipa Perkovića nastupio sa četvero svojih predstavnika u disciplini kick-light: Ana Kukić u kadetskoj konkurenciji do 60 kg, Dorotea Zemljić u juniorskoj konkurenciji do 55 kg, te Fran Papić do 74 kg i Juraj Kukić u juniorskoj konkurenciji do 94 kg.

Ovako veliki turnir predstavljao je pravo iskušenje za mlade natjecatelje ˝Croatie˝ pa juniori Dorotea Zemljić i Fran Papić nisu uspjeli proći znatno iskusnije Mađarske natjecatelje, koji su u sveukupnom zbiru osvojili najviše odličja na ovom prestižnom turniru.

Ana Kukić je oduševila svoje trenere probojem u finale i osvajanjem odličnog drugog mjesta, te nakon prošlogodišnjih osvajanja medalja u karateu, dokazala svoj veliki talenat i za kickboxing.

Najuspješniji natjecatelj sisačke Croatie bio je junior Juraj Kukić u kategoriji do 94 kg. On je ove godine, za razlike od prošle, kada je na istom turniru osvojio drugo mjesto, ovaj puta uspio osvojiti veliki pehar i zlatnu medalju.

Sljedeće natjecanje po kalendaru Hrvatskog kickboxing saveza je prvenstvo Hrvatske u disciplini full-contact za juniore i seniore, koje će se održati već 25.veljače u Poreču.

Komentirajte
Podijeli objavu