Naslovnica Sport Ostali sportovi Srebro i bronca za sisačku Croatiu s Državnog prvenstva u full-contactu

Srebro i bronca za sisačku Croatiu s Državnog prvenstva u full-contactu

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kicboxing kluba “Pit Bull”, Split je bio u subotu 23. ožujka 2013., domaćin Hrvatskog prvenstva u kickboxingu, u disciplinama point-fighting i full-contactu za seniorke i seniore. Na natjecanju je nastupilo ukupno 144 natjecatelja iz 42 kluba.

Na “vrućem” terenu u Športskom centru “Gripe” u Splitu kickboxing klub Croatia je, pod vodstvom trenera Ivana Mihajlovića, u seniorskoj kategoriji, u vrlo zahtjevnoj disciplini full-contact nastupio s trojicom natjecatelja i to: Kristinom Sever u ženskoj seniorskoj konkurenciji do 56 kilograma, Josipom Perkovićem u muškoj seniorskoj konkurenciji do 91 kilograma, te Denisom Hotićem u apsolutnoj kategoriji plus 91 kilogram.

Najteži ždrijeb je imao Hotić koji se odmah u prvom kolu sastao sa Splićaninom Tomislavom Čikotićem, višestrukim prvakom Hrvatske, te nije uspio napraviti iznenađenje, tako da je Čikotić opravdao ulogu favorita i do kraja prvenstva pobjedio sve svoje suparnike.

perković u akcijiUspješniji je bio Josip Perković koji je uvjerljivo savladao Šibenčana Davora Perkovića te ušao u polufinale protiv Marina Mrše, kojega je na prošlom turniru pobjedio, nažalost nedostatak snage uzrokovan skidanjem kilograma da se održi kategorija koštao je Josipa pobjede., tako da je osvojio treće mjesto i propustio veliku priliku za ulazak u finale državnog prvenstva.

Najuspješnija je bila seniorka Katarina Sever koja se probila u samu završnicu natjecanja i u finalnom meču protiv zagrepčanke Mateja Jurašković u izjednačenom meču, u kome je Katarina više radila, ali je Mateja imala nešto snažnije udarce, sudačkim preglasavanjem 2:1 izgubila i osvojila titulu seniorske viceprvakinje Hrvatske u full-contactu za 2013.godinu.

Obzirom na tešku financijsku situaciju, stručni stožer kluba je odlučio da klub nastupa sa manjim brojem natjecatelja i to samo na najvažnijim turnirima, tako da će se ove godine propustiti nekoliko memorijalnih kupova i turnira nižeg ranga.

Komentirajte