Naslovnica Vijesti Sisak Spomen ploča sisačkim Dijamantima!

Spomen ploča sisačkim Dijamantima!

U subotu, 15. veljače, u 13 sati ispred zgrade Stjepana i Antuna Radića 21. (druga ulica pored Mlin i pekare) svečano će se otkriti spomen ploča u čast najstarije sisačke rock skupine (a, možda i puno šire) „VIS DIJAMANTI“.

Ovim činom Grad Sisak postaje prvi grad u Hrvatskoj koji na ovakav način iskazuje zahvalnost svojim rokerima koji su. osnovani davne ’62. godine, točnije 15. 02. 1962.

Puna dva mjeseca prije legendarnih The Roliing stones-a. Dijamanti u početnom sastavu (Joja, Joža, Zvona, Leo i Iva) definitivno su to zaslužili. Legenda o Dijamantima živi vječno, prenosi se sa generacije na generaciju. Sisački Korzo i Dijamanti su neraskidiva veza i zaštitni znak našeg grada punih šezdeset godina. 

Uz Joju i ekipu kroz Dijamante u njihovim petnaestak godina postojanja prošao je veliki broj vrhunskih Sisačkih muzičara koji su svako na svoj način ostavili svoj pečat, trag i prepoznatljivost i što je najvažnije njihova energija i ljubav prema roku prenosi se na mlade generacija do dan danas.

Komentirajte