Naslovnica Sport Ostali sportovi Sjajan uspjeh sisačkih kickboxera

Sjajan uspjeh sisačkih kickboxera

KBK Croatia na Prvenstvu Hrvatske osvojila dva zlata i srebro. Klara Prpić obranila titulu prvakinje, Ivan Kraljević postao viceprvak.

U subotu, 4.svibnja u Opatiji je održano kickboxing Prvenstvo Hrvatske u disciplinama: light contact za starije kadete, kick light za juniore, te low kick za seniore.

– Ove godine je državno prvenstvo bilo najbrojnije do sada, nastupilo je više od 300 natjecatelja iz 64 hrvatskih kickboxing klubova, a među sudionicima je bilo više pravih šampiona na europskom nivou. – istaknuli su iz kluba Croatia Sisak, koji je nastupio sa ekipom: Klara Prpić u starijim kadetkinjama i juniorkama, David Ivšić i Ivan Kraljević u juniorskoj konkurenciji, te Fran Papić u seniorskoj konkurenciji, svi pod vodstvom trenera Saše Smiljanića i Josipa Perkovića.

Najuspješnija je bila aktualna prvakinja Hrvatske, Klara Prpić. Kao starija kadetkinja svladala sve svoje suparnice i osvojila zlatnu medalju u disciplini light contact- 65 kg.
Nastupila je i u juniorskoj konkurenciji te ponovila sjajne pobjede i osvojila zlatnu medalju u disciplini kick light -65 kg.

– Osvajanjem titule dvostruke prvakinje Hrvatske u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, Prpićeva je učvrstila svoj status u reprezentaciji Hrvatske te je za očekivati poziv selektora za Europsko prvenstvo i Svjetski kup u Mađarskoj. – zaključuju iz KBK Croatia Sisak.

Još jednu medalju za sisački sastav osvojio je Ivan Kraljević. Okrunio se srebrenom medaljom i titulom juniorskog viceprvaka Hrvatske u disciplini kick light do 69 kg.

Komentirajte