Naslovnica Vijesti Kultura Siscia open jazz & blues festival od 04. do 26. srpnja

Siscia open jazz & blues festival od 04. do 26. srpnja

Siscia jazz club svoja je vrata prvi put otvorio u rujnu 2005.g uz pozdravni govor velikog glazbenog kritičara Dražena Vrdoljaka koji je tom prilikom naglasio da je za Sisak bitnije što ima stalnu postavu jazz cluba nego za Hrvatsku što je postala dijelom obitelji MTV-a. Od tada do danas dalo se iščitati kako je sisački jazz club važan za hrvatski jazz općenito, te da se svjetska jazz elita poput Angela Debarrea, Ludovica Beiera, Raphaela Faysa, Yorgui Loefflera, Wawau Adlera, najboljeg svjetskog tromboniste Stevea Turrea, Boba Brozmana, Sugar Bluea, gospel zvijezda The Followersa i drugih, sve češće viđa u Sisku.

U devet godina svog postojanja Siscia jazz club upriličio je 500-tinjak koncerata, što je značajna brojka i kad je riječ o većim europskim gradovima o čemu su govorili i brojni inozemni gosti. Iznjedrio je do sada i osam internacionalnih jazz festivala proglašavanih među najznačajnijim glazbenim događajima u Hrvatskoj te je postao značajnom točkom u planiranju ljetnih aktivnosti ljubitelja jazza. Lani su pak  Siscia Open Jazz & Blues Festival hrvatski mediji smjestili u top 10 kulturno zabavnih destinacija koje se ne propuštaju.

̋”Izuzetno je značajna proslava devetog rođendana Siscia open jazz & blues festivala ne samo za Sisak nego i za Hrvatsku općenito. Podrška njegovoj ustrajnosti i kontinuitetu od velikog je kulturnog značaja.” –  kazao je, predstavljajući festival, Branimir Bogunović Pif, jedan od glazbenika koji će ove godine gostovati na festivalu zajedno s ponajboljim tenorom i baritonom u nas, Ervinom Baučićem.

Zamjenik gradonačelnice Grada Siska, Vlado Andučić i pročelnik za prosvjetu, kulturu i šport Sisačko moslavačke županije, Ivan Lovreković, također  prisutni na konferenciji za medije, nazvavši Damira Kukuruzovića sisačkim kulturnim ambasadorom, složili su se da Siscia Open Jazz & Blues Festival spada među najbitnije kulturne događaje na ovim prostorima zbog čega je podržan od stane lokalne vlasti. Uz dodatnu potporu i Ministarstva kulture Republike Hrvatske, te brojnih sponzora, poput INA Rafinerije nafte, HEP-a, Turističke zajednice SMŽ, ovogodišnji će se festival jazza i bluesa održavati od 4. do 26. srpnja s početkom u 21 sat.

PROGRAM:

04.07. IGOR GERŽINA SAX LOUNGE ENSEMBLE

05.07. MIRO UNGAR & GRUBER TRIO (AMERICAN SONGBOOK)

06.07. TRIO QUATRO ALL STARS BLUES BAND & FRIENDS

11.07. DAMIR HALILIĆ HAL

12.07. VEDRAN BOŽIĆ & ROCK MASTERS (BEST OF CREAM)

19.07. ERVIN BAUČIĆ & BRANIMIR BOGUNOVIĆ-PIF

DAMJAN PEJČINOSKI

20.07. VLATKO STEFANOVSKI (SOLO KONCERT U SISCIA JAZZ CLUBU)

26.07. WAWAU ADLER & DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

Komentirajte