Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščanke u hokejaškoj reprezentaciji pomogle izboriti ostanak u II B diviziji

Siščanke u hokejaškoj reprezentaciji pomogle izboriti ostanak u II B diviziji

U rumunjskom gradu Braşovu se od 1. do 8. travnja održalo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu za žene u II B diviziji. Uz domaćina Rumunjsku, na prvenstvu su sudjelovale reprezentacije Tajvana, Novog Zelanda, Turske, Islanda i Hrvatske. Hrvatske boje je, među 19 igračica, branilo i 5 Siščanki, članica Hokejskog kluba Siscia – Nika Rimaj, Hana Lončarević, Karla Šojat, Ana – Marija Antić i Julija Baždar, te Petrinjka Paula Ivanović, članica KHL Mladost iz Zagreba, a pod vodstvom izbornika Mire Smerdelja, te pomoćnog trenera, također Siščanina – Branka Lončarevića. U stožeru reprezentacije našla se još jedna Siščanka, fizioterapeutkinja Larisa Levak.

U šest susreta djevojke su upisale samo jednu, ali vrlo vrijednu pobjedu, i to protiv domaćih djevojaka, koja im je omogućila ostanak u ovoj diviziji. S obzirom na nedostatak termina za treninge na ledu i skromne uvjete u kojima djevojke u Hrvatskoj treniraju, rezultat je i više nego zadovoljavajuć.

Nažalost, sisačke reprezentativke, kao članice HK Siscia, i dalje ne mogu trenirati na sisačkom ledu jer im to ne dopuštaju zahvaljujući odlukama Izvršnog odbora Zajednice sportskih udruga Grada Siska.

Komentirajte