Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščanke u Čakovcu ispucale 1769 krugova

Siščanke u Čakovcu ispucale 1769 krugova

Streljačice sisačkog kluba HVIDR-a odlično su se snašle i u novim pravilima gađanja, uvedenih početkom ove godine. Muški sastav gađao u Zagrebu.

U Čakovcu je 20.siječnja održano 4. kolo “A” lige na kojemu su nastupile sisačke prvoligašice streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK”. Samo kolo je bilo specifično zbog uvedene novosti, promjenjenih pravila za žene. Naime, s početkom 2018. godine ISSF je izjednačio ženske mečeve s muškima. Sada svi gađaju 60 hitaca.

-Naše djevojke su se odlično snašle u povećanim naporima i zadržale 6. mjesto u ligi sa 1769,0 krugova. Za ekipu su nastupale Nataša Acs, Nikolina Knežić i Mirta Ilijević. Najuspješnija je bila Acs, koja je pogodila 595,3 krugova. Knežić je pogodila 590,9 krugova, a Mirta 582,8 krugova. Pojedinačno je gađala Tea Ilijević koja je pogodila 565,3 krugova, izvijestio je trener ŠSK HVIDR-a Sisak Tihomir Ilijević.

U Zagrebu je, na strelištu Vrapčanski potok, 21.siječnja održano 4. kolo “B” lige u kojoj nastupa muška ekipa streljačkog kluba “HVIDR-a SISAK”. Bilo je to prvo natjecanje nakon božićno-novogodišnje pauze. Sisački natjecatelji su pokazali pristojne rezutate. Ekipno su popravili svoj rezultat za 0,6 krugova pogodivši 1756,6 krugova. Ovim rezultatom su učvrstili 9. mjesto u ligi čime su ostvarili plan ulaska u prvih deset ekipa u prvoj natjecateljskoj sezoni.
Pojedinačno je najuspješniji bio Tihomir Ilijević sa 593,7 krugova. Dragan Krnjajić je poboljšao svoj osobni rekord sa 589,9 krugova, dok je Tomislav Perak pogodio, za njega, skromnih 573,0 krugova.
Pojedinačno je po prvi puta nastupila nova djevojka u klubu, Kristina Rončević, i uz ogromnu količinu treme pogodila zadovoljavajućih 531,8 krugova.

Komentirajte