Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščani željni dobrog hrvanja

Siščani željni dobrog hrvanja

Mladi hrvači HK Sisak osvojili turnir “Sisak Open 2014.”, posvećen 40. obljetnici kluba. Međunarodno natjecanje u hrvanju grčko rimskim načinom za dječake do 15 godina starosti u budućnosti će postati tradicionlano.

Ovogodišnji turnir, organizacijom i uloženim trudom Hrvačkog kluba Sisak, u potpunosti je ispunio očekivanja, kako sudionika tako i gledatelja.

-Za prvi turnir više smo nego zadovoljni. Protekao je u vrlo dobroj atmosferi uz nazočnost dvjestotinjak gledatelja, koji su uživali i uz bučno navijanje bodrili naše mlade hrvače. Svojom nazočnošću počastila nas je i gradonačelnica grada Siska Kristina Ikić Baniček, koja je turnir otvorila. Jedino nam je žao je to što neki od pozvanih klubova iz inozemstva zbog opravdanih razloga nisu uspjeli doći i uveličati naš jubilej. Posebno bi se zahvalili roditeljima naših hrvača koji ni ovoga puta nisu izostali i u mnogome pridonijeli organizaciji turnira koji je protekao bez ijednog propusta. Zbog očitog zanimanja publike, uprava kluba potruditi će se u budućnosti organizirati još poneki turnir u našem gradu – rekao je predsjednik HK Sisak Željko Čulina, zadovoljan i rezultatima talentiranih dječaka iz sisačkih redova koji su u ukupnom plasmanu postali pobjednici turnira.

Za HK Sisak je pod vodstvom trenera Gorana Plaveca i Dražena Majnarića nastupilo 7 hrvača i svi su se popeli na postolje. Luka Malobabić, Pavel Puklavec, Mihael Tominac i Matija Crnković osvojili su zlatne medalje, Stefan Zečević osvojio je srebrnu medalju, Marko Sofrić brončanu medalju.
Za najboljeg hrvača na natjecanju “Sisak Open 2014.” proglašen je hrvač iz Srbije Savo Mioković, a za najboljeg domaćeg hrvača proglašen je hrvač Siska Mihael Tominac.

Komentirajte