Naslovnica Sport Ostali sportovi Siščani se pripremaju za Svjetski kup

Siščani se pripremaju za Svjetski kup

Pomlađeni sastav sisačkog karate kluba “Croatia” u Zaprešiću osvojio 4 kyokushinkai medalje. Iskusniji borci pripremaju se za veliko natjecanje.

U organizaciji Hrvatskog kyokushinkai karate saveza i Karate kluba “Budo-ryu-škola ratnika” Zaprešić, u nedjelju, 14.listopada održan je kyokushinkai karate turnir “Zaprešić 2012”.
U sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Gaja okupilo se 70 natjecatelja iz desetak hrvatskih kyokushinkai karate klubova, a KK Croatia Sisak, pod vodstvom trenera Dragoslava Krnjaića i Nenada Đurića, nastupio je s osmero natjecatelja. Zaštićeni propisanom zaštitnom opremom za tijelo, noge i glavu, obzirom da se u kyokushinkai karateu boduju udarci sa kontaktom, svoje umijeće pokazali su Martina Ratković, Ana Kukić, Klara Prpić, Filip Lokner, Juraj Nikolić, Gabrijel Vujić, Fran Mlinarić i Boris Novosel.

Znatno pomlađeni sisački sastav, a razlog je bio pošteda starijih natjecatelja pred odlazak na Svjetski karate kup, ipak je uspio stići do odličja. Osvojene su četiri medalje; dvije srebrne i dvije brončane.
Izuzetno hrabrim nastupom istaknuli su se Filip Lokner, u kategoriji starijih limača, i Martina Ratković, u kategoriji starijih limača. Njih dvoje okitili su se brončanim medaljama.
Korak dalje otišli su limaćica Klara Prpić i senior Boris Novosel, u konačnici potvrdivši svoj veliki talent.

Veliko iskušenje za sisačke kyokushinkai borce su predstojeći nastupi na svjetskoj smotri, od 25. do 28. listopada u Beogradu. U intenzivnim pripremama je šestero karatista koje predvodi glavni trener Sašo Smiljanić.

Komentirajte